Villas-Boas: Gyengék vagyunk

FFT

2011. november 30., szerda 07:12

André Villas-Boas, a Chelsea nagy nyomás alatt dolgozó menedzsere szerint csapata egyre idegesebben játszik hazai pályán.

A portugál menedzser csapata kedden igen sima, kétgólos vereséget szenvedett a Liverpooltól a Ligakupa negyeddöntőjében. A meccs után Villas-Boas is elismerte, csapata alárendelt szerepet játszott a mérkőzésen, és az efféle teljesítmény teljességgel elfogadhatatlan. A Liverpool ezzel zsinórban háromszor tudott nyerni a Stamford Bridge-en, mely José Mourinho alatt bevehetetlen erőd volt.

„A Liverpool sokkal jobban játszott” – mondta Villas-Boas. „Nagyon jól tördelték a játékot, mi pedig nem tudtunk semmit tenni ez ellen. Kritikusnak kell lennünk magunkkal szemben, nem fogadhatjuk el ezt az eredményt.”

 

Jelenleg hazai pályán képtelenek vagyunk jól játszani – André Villas Boas.

 

„Vissza kell állítanunk magunk mögé a szurkolókat. Látszik, hogy a csapat ideges, ha a Stamford Bridge-en kell játszania, de szükségünk van a szurkolók támogatásra. Csak így tudunk olyan légkört teremteni, mely átsegíthet minket ezen a nehéz időszakon.”

Villas-Boas azt is elmondta, gyorsan és drasztikusan kell javulnia játékuknak, ha harcban akarnak maradni a bajnoki címért, és tovább akarnak jutni csoportjukból a Bajnokok Ligájában.

„Ez egyáltalán nem lesz elég” – tette hozzá Villas-Boas. „Sokkal gyorsabban és elszántabban kell játszanunk és túl kell élnünk a decembert, ami tele van nehéz meccsekkel.”

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.