Vucsinics: Elképesztő, amit elértünk

FFT

2011. október 9., vasárnap 16:11, frissítve: szerda 12:53

Mirko Vucsinics, a Juventus és a montenegrói válogatott támadója elmondta, nagyon büszke, hogy hazájával elérték a pótselejtezőket, miután pénteken 2–2-es döntetlenre végeztek Angliával.

Ez a pontszerzés és Svájc Walestől elszenvedett veresége azt jelenti, hogy az alpesi válogatott már nem foghatja be Montenegrót a második helyen, így a balkáni csapat biztosan pótselejtezőzhet az Eb-részvételért.

A kis ország most van a legközelebb egy világversenyre történő kijutáshoz, mióta 2006-ban kikiáltották függetlenségüket Szerbiától. Vucsinics éppen ezért nem is fukarkodik a dicséretekkel.

„Hihetetlenül boldog vagyok, nem is tudom leplezni az örömöm. Amit elértünk, az egyszerűen szenzációs, ha figyelembe vesszük, mennyire nehéz csoportba kerültünk. Ne felejtsük: minket az ötödik kalapból húztak más kis nemzetekkel együtt, most pedig a második helyen állunk közvetlenül Anglia mögött” – lelkendezett a 27 éves csatár.

„Nagyon büszkék vagyunk, ahogy egész Montenegró, amelynek a lakossága annyi, mint London egy-egy kerületéé. Ez az egész egyszerűen csodálatos!” – jelentette ki.

Montenegró utolsó csoportmeccsén éppen Svájc ellen játszik idegenben. A mérkőzés így gyakorlatilag jutalomjáték lesz a montenegrói tizenegynek.

Forrás: soccerway.com

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.