Xavi, Xabi Alonso és Casillas volt a siker záloga

FFT-MTI

2012. július 5., csütörtök 16:00

Vicente del Bosque, az Eb-címét megvédő spanyol válogatott mestere szerint együttese ezzel a sikerrel nem áll meg a trófeahalmozásban: további diadalokra vágyik.

Spanyolország azok után, hogy 2008-ban Európa-, majd 2010-ben világbajnok lett, ismételten az európai futball csúcsára ért az idei, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstorna megnyerésével. Del Bosque szerint azonban a „La Roja" nem elégszik meg ennyivel, továbbra is küzdeni fog a nagy trófeákért.

„Ez az együttes bebizonyította küzdeni tudását. Mindenki, a cseréket is beleértve, egy célért, közösen dolgozott nagyon keményen, és ennek meg is lett az eredménye" – nyilatkozta a német Kicker magazinnak a 61 esztendős szövetségi kapitány.

„A 2008-as első siker óta a keret csaknem fele kicserélődött, és ez a változás eredményesnek bizonyult. A játékosok éhesek a sikerre, az Európa-bajnokság után pedig újabb kihívások várnak ránk."

Arra a kérdésre, hogy Spanyolország meghatározza-e a világfutball ritmusát, azt válaszolta: „úgy tűnik, hogy igen, de ahhoz, hogy ezt a szerepet megtartsuk, tudnunk kell követni a változásokat."

Del Bosque játékosainak szerepéről szólva kiemelte a rutint képviselő Xavit, Xabi Alonsót és Casillast, akikről azt mondta: "pótolhatatlan, kiváló futballisták, nélkülük aligha valósult volna meg a történelmi triplázás".

A szövetségi kapitány hozzáfűzte, sok pihenésre nincs idő a kontinensviadal után, mivel - amint fogalmazott – „sok munka vár még ránk, és közeleg a következő kihívás, a világbajnoki selejtezősorozat."

A szerkesztő ajánlja

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.

Póla Gergely

Minden második Orbán Viktoré 2017 kifejezései közül

Szavazzon, hogy a döntőbe jutott tíz szó és szókapcsolat közül melyik legyen a 2017-es év kifejezése.

Vég Márton

Seszták Miklósék nem aprózzák el, a miniszter köréhez került az Erzsébet hotel

Elvesztette közvagyon jellegét az egymilliárdért megvásárolt nyíregyházi szálloda.