Yaya csak az utolsó pillanatban menne

FFT

2011. december 29., csütörtök 13:18, frissítve: kedd 20:07

Yaya Touré szeretné eltolni utazását az Afrikai Nemzetek Kupájára, hogy minél tovább segíthessen a Manchester Citynek.

A Gabonban és Egyenlítői Guineában rendezendő torna a lehető legrosszabbkor jön a Citynek, ugyanis 24 nap alatt hét meccsen kell pályára lépniük januárban.

Az elefántcsontparti Yayának és testvérének Kolónak január 11-én kellene jelentkeznie a válogatott edzőtáborában, de aznap Ligakupa-meccsen érdekelt a City, mégpedig a Liverpool ellen.

A középpályás szeretne később csatlakozni a kerethez, hogy a Liverpool és a Wigan ellen is pályára léphessen a bajnokságban öt nappal később.

„A válogatott keret január 11-én kezdi a közös munkát. Az a baj, hogy Angliában nincs téli szünet, itt decemberben és januárban háromnaponta jönnek a meccsek. Jó lenne, ha csak 16-án vagy 17-én kellene utaznom, a torna úgyis csak 21-én kezdődik.”

Touré így is fontos klubmeccsekről fog hiányozni, a válogatott menetelésétől függően lehet, hogy csak február közepén tér vissza.

„Bízom a barátaimban. Nigel de Jong, James Milner, Samir Nasri és Gareth Barry megoldják majd a dolgokat nélkülem is. A védekező pozícióban nem kell jobb játékos, mint Barry, aki annyit robotol, mint egy húszéves. De ott van Milner és talán Nasri is megbirkózik a feladattal. Nagyon nehéz lesz, két kupameccsünk lesz a Liverpool és egy a Manchester United ellen is. Remélem a srácok megoldják a helyzetet, nagyon jó pozícióban vagyunk” – mondta Yaya Touré.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.