Zidane és Butragueno képviseli a Real Madridot

FFT-MTI

2012. január 8., vasárnap 11:15, frissítve: csütörtök 18:09

Cristiano Ronaldo és José Mourinho nem vesz részt hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség zürichi FIFA-Aranylabda gáláján, noha kategóriájukban mindketten jelöltek az év legjobbja címre. Távollétükben Zinedine Zidane és Emilio Butragueno képviseli a királyi klubot.

A FIFA által csütörtökön közzétett hivatalos indoklás szerint a játékos és a tréner azért nem lesz ott az ünnepségen, mert csapatuk, a Real Madrid már hétfőn elutazik a Malaga elleni spanyol kupavisszavágóra, amelyre kedden kerül sor.

A 2008-ban győztes portugál Ronaldo mellett a címvédő argentin Lionel Messi és a spanyol Xavi (mindkettő Barcelona) jelölt még a mostani FIFA-Aranylabdára. Az edzőknél Mourinho mellett Sir Alex Ferguson (Manchester United) és Josep Guardiola (Barcelona) pályázik az év legjobbja díjra.


A Real Madridot egyébként két exsztárja, Emilio Butragueno és Zinedine Zidane képviseli majd a hétfői gálán.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.