Zidane pénzt követel a trágár poéngyárostól

FFT

2012. február 2., csütörtök 20:18, frissítve: csütörtök 18:05

A Real Madrid jelenlegi futballigazgatója a polgári bírósághoz fordult, amiért anno az egyik francia humorista súlyosan megsértette az egyik műsorban.

A hazájában már-már botrányhősnek számító Christophe Aléveque korábban azzal vádolta meg Zidane-t, hogy nem ingyen, hanem 11 millió euró fejében vállalta el a 2022-es katari vb-pályázat népszerűsítését. „Ez az ember az egyik fajtája a megkenhetőségnek. Egy ribanc!” – támadta meg az egykori aranylabdást, aki ezután ügyvédjéhez fordult, és közösen eldöntötték, hogy jogi lépéseket tesznek a szabadszájú parodista ellen.

Zidane és ügyvédei 75 ezer eurót követelnek a humoristától, aki csütörtökön nem vonta vissza szavait, és elmondta, sajnálja, hogy hazájában egyre kevésbé tudják értékelni a karikatúrákat. Az ügyvéd állítása szerint „Zidane nem szokott minden poén miatt bíróságra járkálni, a fiát azonban kigúnyolták az elhangzottak miatt” – magyarázta, hozzátéve, hogy a humorista kijelentésével „átlépett egy határt.”

Forrás: Marca

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.