Zidane szülinapján törlesztenének a spanyolok

FFT

2012. június 23., szombat 18:35

A németek nem teljesen elégedettek, a spanyolok még soha nem győzték le tétmeccsen a franciákat, ma mindenért törlesztenének.

A Class FM Eb-híreit ezúttal is a FourFourTwo szolgáltatta. Szilágyi László szerkesztő a német-görög és a spanyol-francia meccsekről beszélt a rádióban.

"Angela Merkel péntek este is a helyszínen szurkolt a német válogatottnak. A kancellárasszony imádja a labdarúgást és minden világversenyen megnézi a németeket. Rajongásával kiérdemelte, hogy a bulvársajtó Fangela Merkelre keresztelje. A kancellárasszony pénteken Gdanskban látta, ahogy a német válogatott 1-0-s félidő után 4-2-re győzte le Görögországot. Az első félidő hatalmas német fölényt, de csak egy gólt hozott, a szünet után meglepetésre kiegyenlítettek a görögök, majd a németek zsinórban három góllal eldöntötték a meccset. A győzelem ellenére sem elégedett a német csapatkapitány. A mérkőzés első gólszerzője, Philipp Lahm szerint túl lassú volt a csapat, hátul sokat hibázott, ez később az elődöntőben egy erősebb csapat már nem fér bele. A németek a vasárnapi olasz-angol meccs győztesével játszanak az elődöntőben.

Ma este két kétszeres Eb-győztes játszik. A spanyolok 1964-ben és legutóbb, 2008-ban, a franciák 1984-ben és 2000-ben voltak Európa-bajnokok. Tétmeccsen a spanyolok még soha nem győzték le a franciákat, 1984-es Eb-döntőben, 2000-ben az Eb-negyeddöntőben, és 2006-ban, a vb-nyolcaddöntőben is francia győzelem született. A franciák ma korábbi világklasszisuk, Zinedine Zidane negyvenedik születésnapján játszhatnak az Eb-címvédő ellen. Érdekes csata lesz!"

Forrás: FFT

A szerkesztő ajánlja