Orbán Viktor védelmében az ostoba rasszista vád kapcsán

A magyar miniszterelnök beszéde nem volt rasszista beszéd. Ők vagy tévednek, vagy tudatosan gerjesztenek Orbán ellen indulatokat.

2022. 07. 27. 15:45
NÉMETH Zsolt; ORBÁN Viktor; TÕKÉS László
Tusnádfürdõ, 2022. július 23. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke (b) és Tõkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdõn 2022. július 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Auschwitz Bizottság, a Raoul Wallenberg Bizottság, a Mazsihisz és Fröhlich Róbert főrabbi, de még az egyik immáron volt tanácsadója és miniszterelnöki megbízottja, valamint sokan mások – a baloldali pártok papagájkommandójáról itt nem érdemes beszélni – megtámadták Orbán Viktort, arra hivatkozva, hogy a tusványosi beszéde rasszista elemeket tartalmazott, s hogy Orbán Viktornak ezért nincs helye Európában.

Szeretném világosan kijelenteni: az említetteknek nincs igazuk, Orbán Viktor beszéde nem volt rasszista beszéd. Ők vagy tévednek – van ilyen néha –, vagy tudatosan gerjesztenek Orbán ellen indulatokat, mert hőn áhított politikai céljaikat akarják elérni: Orbán távozzon a hatalomból, bármi áron.

Mindkét esetben ugyanaz a feladat: tisztázni, miben nincs igazuk.

Nézzük, mit is mondott Orbán Viktor.

A következőket: a baloldalnak van egy csele, hogy Európában kevert népek élnek. Csakhogy ez szemfényvesztés. Van, ahol európai és Európán kívüli népek keverednek, és van, ahol európai népek keverednek, mint a Kárpát-medencében. Mi nem vagyunk kevert fajúak, és nem is akarunk azok lenni. 

Orbán azt is hozzátette: a folyamatosan mozgásban lévő iszlám civilizáció belátta, hogy Magyarországon keresztül nem tudja Európába küldeni az embereit. Akiket nem akarunk beengedni, azokat a schengeni határon meg kell állítani – tette még hozzá. 

Ez világos beszéd, csak az nem érti, aki nem akarja érteni. 

Például Fröhlich Róbert kifejti, egyébként helyesen, hogy az ember lényegében véve egyetlen fajt jelent, neve: Homo sapiens sapiens. Rendben, de nem hallott még emberfajtákról (rasszokról), azok tudományos leírásáról és megkülönböztetéséről? Köztudomásúan legalább négyféle nagyrasszot – emberfajtát – különböztet meg az antropológia tudománya (ezeken belül pedig alfajtákat vagy rasszokat), a fehéreket (europidokat), a negrideket (akik főleg Afrikában élnek), az ausztralidokat (az ausztrál őslakosok), illetve a mongolidokat (leginkább Ázsiában élnek). Alfaj – rassz – többek között az arab is, akik közül manapság sokan igyekeznek Európa felé, nem éppen törvényes utakon. 

Aki rasszokról beszél, az tudományos tényeket mond, és nem rasszista. 

Persze nyilván az a bajuk, hogy Orbán azt mondta, hogy mi, magyarok nem akarunk kevert fajúvá válni, s nem azt – ami persze pontosabb –, hogy nem akarunk kevert fajtájúvá válni. 

Csakhogy a köznyelv nagyon régen használja az „emberi fajok” fogalmát is, s mindenki tudja, hogy ez az emberfajták, rasszok megnevezésére szolgál, ha pontatlanul is. Ezt a „pontatlanságot” követte el például az emberi jogok egyetemes nyilatkozata, az Európai Unió alapjogi chartája és az emberi jogok európai egyezménye is. Ezek mind rasszista szövegek? Hagyjuk már a hülyeségeket.

Amikor Orbán Viktor azt mondja, hogy nem akarunk kevert fajúvá válni, akkor annyit mond, hogy mi nem követjük Nyugat-Európa példáját, és nem akarjuk, hogy más emberfajták népesítsék be országunkat s szorítsanak végül bennünket kisebbségbe. Ez balliberális szemmel valami rohadtul szörnyű igény?

Ebbe belemagyarázni a rasszizmust szánalmas és nagyon nem fair magatartás. Az, hogy az ember mint élőlény egy fajt alkot, nem jelenti azt, hogy ne lenne óriási különbség emberfajták, népcsoportok, népességek között, például vallásban, kultúrában, erkölcsökben, szokásokban, mindennapi viselkedésben, munkakultúrában, férfi és nő közötti viszonyban és sorolhatnánk még. Vagyis azért, mert egy faj vagyunk, még vannak köztünk nagyon lényeges és alapvető különbségek, és mindenkinek a mindenkivel való keveredése háborúkhoz és öldökléshez vezetett minden korban. Vagy talán valakiknek – például a globális elitnek – éppen ez lenne a célja? 

És még valami. 

Azok, akik most nyilvánvalóan politikai előnyszerzésért támadják Orbán Viktort, hallottak-e már gróf Coudenhove-Kalergi úrról, akiről halála után díjat is elneveztek Nyugat-Európában, mint a páneurópai eszme első nagy hirdetőjéről?

És emlékeznek arra, hogy mit tűzött ki célul Coudenhove-Kalergi 1925-ben a Praktischer Idealismus című munkájában? Először is kifejti tézisét, hogy a nemzetek veszélyesek, meg kell valósulnia Európa egyesülésének, alávetve ennek a nemzetállamokat. Különös hangsúlyt helyez arra, hogy a jövő Európáját nem az őshonos népek birtokolják majd, hanem egy kevert fajú, „fajta alatti” embertípus, amely a különböző rasszok kényszerített keveredésének az eredménye. Ennek érdekében Európa né­peit színes népekkel – ázsiaiakkal, afrikaiakkal – kell keresztezni, hogy létrejöjjön egy identitás, etnikai hovatartozás nélküli, gyökértelen sokaság, amelyet a jövőbeli hatalmi elit könnyűszerrel tud uralni.

Ez az új embertípus egy eur­ázsiai-negroid keverék lesz, amely leginkább az ősi egyiptomiakra hasonlítana.

Kalergi világosan beszélt, nem „átallott” fajokról vagy fajtákról, rasszokról beszélni, hogy tehette ezt, hiszen mi egy faj vagyunk, vagy nem?

És az hogy lehet, hogy Coudenhove-Kalergi kapta meg elsőként a Nagy Károly-díjat, ami az egyik legnagyobb elismerés Nyugat-Európában?

Valamint, miután róla is díjat neveztek el, talán nem véletlenül kapta meg Angela Merkel a Coudenhove-Kalergi-díjat, hiszen 2015-ben valóban sokat tett a kevert fajú – bocsánat: kevert fajtájú, kevert rasszú – Európa megteremtéséért, vagyis a hagyományos értelemben vett Európa haláláért.

Szóval hagyjuk a baromságokat! Coudenhove-Kalergi óta, de főleg az utóbbi években kevert népességű, vallású, kultúrájú kontinenst akar csinálni Európából a brüsszeli és az őt irányító globális elit. 

Ezt nem akarja Orbán Viktor, illetve azt akarja, hogy legalább Európa keleti felével ne tudják ezt megcsinálni. És igaza van. És ezért támadják.

Dixi! 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a miniszterelnök előadása előtt a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.