Hétfőn hallgatja meg az MNB Monetáris Tanácsának tagjelöltjeit a gazdasági bizottság

A Monetáris Tanácsban Parragh Bianka mandátuma ma jár le, Kocziszky Györgyé pedig április 6-án.

Magyar Nemzet
2023. 03. 23. 14:38
Az Országgyűlés előtt az MNB beszámolója.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő hetet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagjelöltjeinek meghallgatásával kezdi a parlament gazdasági bizottsága – írja a Figyelő.hu. A testület weboldalán közzétett meghívóból hivatalosan még mindig nem derül ki, hogy kik jelennek majd meg a hétfőn reggel kilenc órakor kezdődő meghallgatáson, de 

nemzetközi sajtóinformációk szerint Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója és Kovács Zoltán, a Magyar Posta korábbi igazgatósági tagja a két jelölt. 

A Monetáris Tanácsban Parragh Bianka mandátuma ma jár le, Kocziszky Györgyé pedig április 6-án, helyükre kell a testületnek két új tagot választania.

Amennyiben jövő hétfőn a jelöltek meggyőzik a gazdasági bizottságot, Búza Éva már részt is vehet és szavazhat is a Monetáris Tanács jövő keddi ülésén. 

A forgatókönyv szerint ugyanis a délelőtti bizottsági jóváhagyás után az új tagok délután le is teszik az esküt a parlamentben.

Borítókép: illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.