Csúnyán megdrágulhat a bejgli, jobb, ha ezt is belekalkulálja a karácsonyi költségvetésbe

Lehet, hogy jobb, ha otthon süti meg.

Forrás: Tények, Infostart2023. 12. 05. 15:40
Professional,Confectioner,And,Chef,Making,Cake.,Indoors,Image.,Decorating,And
758960947 Fotó: JLwarehouse
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy fél kilogrammos bejglirúd 2300–2500 forintba kerül – hangzott el a Tények riportjában. Megjegyzik, van, ahol ennek a négyszeresét is elkérhetik.

Jelentősen megnőtt az alapanyagok ára, különösen a dióért kell sokkal többet fizetni, mint egy évvel ezelőtt – írja a riport alapján az Infostart.

Laczik Dénesné, a Kerekcipó Kft. ügyvezetője azt javasolja, hogy ha inkább mégsem otthon sütné meg az idei bejglit, érdemes lehet kisebb pékségekből vásárolni. Megjegyzi, fontos szempont lehet a vásárlásnál, hogy olyan helyet keressük, ahol vajat használnak margarin helyett.

Hozzáfűzik azt is, hogy ha valaki az interneten vásárolna édességet karácsonyra, jobb, ha felkészül arra, hogy még a legnagyobb hipermarketek online shopjában sem olcsóbb a bejgli kilója ötezer forintnál, sőt a cukrászdákban vagy speciális boltokban bőven tízezer forint fölé is szökhet a karácsonyi csemege ára.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.