Nagyobb gépet küld mostantól Debrecenbe a Lufthansa

A BMW új gyára áll a háttérben.

Forrás: Világgazdaság2024. 04. 20. 10:12
BMW: 215 üléses Airbus A321neót reptet a Lufthansa Debrecenbe
Forrás: Facebook/BMW Group Gyár Debrecen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BMW Group és Lufthansa közötti megállapodás megvalósult: az egyik legszélesebb egyfolyosós kabinnal rendelkező, 215 üléssel felszerelt Airbus A321neo repülőgép fog járni a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre. A légitársaság járatai hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek Debrecen és München között. Mostantól heti két alkalommal a Lufthansa legnagyobb, rövid és középtávú vonalakon szolgálatot teljesítő repülőgépe szállítja az utasokat – írja a Világgazdaság.

A debreceni autógyárral kapcsolatban kötött megállapodást a BMW Group a Lufthansával, melynek értelmében kapacitásbővítés történt a légitársaság nagyobb befogadóképességű repülőjével, a Debrecen és München között hétfőn és pénteken közlekedő járatain.

Az új járattal másfél óra alatt lehet megtenni a Debrecen–München utat, Budapesten keresztül ez az idő három-három és fél óra lenne.

Johannes Walter, a Lufthansa csoport alelnöke reményét fejezte ki, hogy turisták is nagy számban veszik majd igénybe a szolgáltatásaikat, miután egy megállóval érhető el az ötcsillagos müncheni repülőtér, ahonnan a világ bármelyik tájára el lehet utazni.

Fontos mérföldkő a járatok kapacitásbővítése. Ma már több mint ezer ember dolgozik az Debrecenben, hogy felkészítsék a gyárat az autógyártás jövő évi indulására. A létszám folyamatosan nő, így a nagyobb kapacitású Lufthansa-járatok lehetővé teszik dolgozók jó minőségű haza-, illetve visszautazását – mondta Liv Eske Herrström, a BMW Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója.

Papp László (Fidesz–KDNP), Debrecen polgármestere megemlítette, hogy korszerűsítették az utasbiztonsági berendezéseket, megkezdték az utasterminál bővítését, miközben terveik között szerepel egy új kifutópálya és új utasterminál építése is.

A Lufthansa járatai hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek Debrecen és München között. Péntektől heti két alkalommal a 215 üléses Airbus A321neo szállítja az utasokat.

Az eddig ismert tervek alapján a BMW nagyságrendileg 150 ezer autót gyárthat le évente Debrecenben, ahol 

több mint kétmilliárd eurót (mintegy 779 milliárd forint) fektet be.

A tisztán elektromos meghajtású modellük, a Neue Klasse sorozatgyártása jövőre veszi kezdetét a debreceni BMW-gyárban – hívták fel a figyelmet.

Borítókép: A bejelentésen készült kép (Fotó: Facebook/BMW Group Gyár Debrecen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.