A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Szombattól újabb négy-négy forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. 05. 02. 10:33
Illusztráció Fotó: Heves Megyei Hírlap/Berán Dániel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz május negyedikétől újabb négy-négy forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára. Ezt a csökkenést egyes piaci szereplők már pénteken érvényesíteni fogják kiskereskedelmi áraikban. Ez egy újabb kedvező lépés, amellyel a hazai üzemanyagárak közelebb kerültek a régiós árakhoz – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. 

A tárca emlékeztetett: 

a kormány célja, hogy a családok védelme érdekében letörje és a régiós átlag szintjére csökkentse a háborús üzemanyagárakat. Ennek érdekében a kormány múlt héten felhívta az üzemanyag-forgalmazókat, hogy önkéntesen csökkentsék áraikat. Az üzemanyag-kereskedők
megértették és elfogadták a kormány szándékait, ezt tükrözi a Mol mai bejelentése is.

– Az árcsökkentéssel áprilisi csúcsértékéhez képest a benzin árát húsz forinttal, február közepén látott csúcsértékéhez képest a gázolaj árát pedig negyvenöt forinttal csökkentettük. A kormány jövő heti ülésén fogja újra áttekinteni az üzemanyagárak helyzetét, beleértve az üzemanyag-forgalmazók azon javaslatát, miszerint ne a régiós, hanem a szomszéd országok üzemanyag átlagára legyen a referenciaérték – tette hozzá a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.