Két és fél milliárdért fejlesztheti a BKK automatáit a T-Systems

MN

2017. október 12., csütörtök 10:25, frissítve: csütörtök 11:04

Noha a T-Systems látványosan felsült a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) e-jegyrendszere értékesítési felületének fejlesztésével, most mégis 2,5 milliárd forintért alakíthatja át a jegyautomatákat úgy, hogy kiküszöbölje azokat a trükkös csalásokat, amelyekkel leragasztják a gépek pénzvisszaadó nyílását – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent szerződésmódosításból.

Sok esetben ugyanis a csalók a külföldi jegyvásárlókat próbálják megkárosítani. A turisták nincsenek tisztában azzal, hogy a visszajáró készpénzt azért nem kapják meg, mert a nyílást eltömítették.

A pluszfeladatok ellátásához a BKK és a T-Systems módosította azt a 2013-as megbízást, amelyben 5,6 milliárd forint értékben jegykiadó automaták leszállítására, üzembe helyezésére és üzemeltetésére szerződtek. A kontraktust már korábban is módosították, ezzel együtt az új szerződés összege kilencmilliárd forintra rúg.

A szerződés szerint a módosításban szereplő többletszolgáltatások és a többletdíjazás az eltömítések és a következmények elhárításához kapcsolódik. Vagyis a T-Systemsnek kell orvosolnia az automaták „eltömítéses” meghibásodását, valamint ki kell terjesztenie minden BKK-automatára az automatikus hibajegy-generálást, az online tranzakciós adatbetöltést, illetve a vakok és gyengén látók menüjét.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.