26 milliárdos tendert nyert Mészáros Lőrinc üzlettársa

2018. január 12., péntek 10:44, frissítve: péntek 12:00

Jól indul az év Mészáros Lőrinc üzlettársának, a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfaltnak – derült ki a pénteki uniós közbeszerzési értesítőből.

A közbeszerzés eredménye szerint Szíjj László cége az eredetileg becsült árnál hárommilliárd forinttal drágábban, 26,3 milliárd forintért építheti az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd–Abony közötti szakaszát és a kapcsolódó létesítményeket. A Duna Aszfalt alvállalkozója a Hódút Kft. lesz, amely a felcsúti polgármesterrel üzletelő Varga Károly érdekeltsége. A gyorsforgalmi út kétszer két sávos és 17,6 kilométeres lesz.

A Duna Aszfalt ezenkívül elvitt még egy tendert Érden 629 millió forint értékben. A cég feladata útfelújítás, az út teherbírásának növelése lesz az autóbusz-közlekedés bevezetése előtt.

Az Átlátszó.hu a múlt héten összesítette, hogy a kormányközeli vállalkozások mennyi közbeszerzési pénzt nyertek az előző év folyamán. A lap számításai szerint a top tíz cég összesen 2115 milliárdot, és ami ehhez képest még inkább meghökkentő, ebből a top öt kormánybarát vállalat 1963 milliárd forintot nyert el egyedül vagy konzorcium tagjaként. A legtöbb tendert Szíjj László vállalkozásai, a Duna Aszfalt és társai vitték el, összesen 606,5 milliárd forintot, de a most alvállalkozóként is bedolgozó Hódútnak és egyéb hozzá kapcsolódó vállalkozásnak is jutott 284,64 milliárd forint.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.