78 millióval többe kerül a vizes vb helyszínének bontása a Városligetben

MN

2017. szeptember 11., hétfő 10:38, frissítve: hétfő 10:47

Mintegy hetvenyolcmillió forintot fizet ki a vizes világbajnokságot szervező és lebonyolító cég, a Bp2017 Kft., hogy a tervezettnél két héttel hamarabb állítsák helyre a városligeti műjégpálya területét. Korábban szeptember 30-a volt a határidő, ezt módosították szeptember 15-ére – írja a Népszava.

Noha a sietség okát a Bp2017 Kft. nem árulta el, a lap szerint épp a szeptember 15-ei hétvégén rendezik a Nemzeti Vágtát a Hősök terén, egy sarokra a volt szinkronúszó-stadiontól. Még az is lehet, hogy feleslegesen fizet ki majdnem nyolcvanmillió forintot a vb-t szervező cég, mivel a jégpályánál dolgozó egyik biztonsági ember azt mondta a Népszavának: képtelenség mindent időre eltakarítani, a versenyistállókat például biztos máshol kell elhelyezni.

Azt, hogy az eddigi szokástól eltérve a műjégpálya területét nem tudják használni a lovasok, csak a szinkronúszó-stadion építésében nem érintett főépületet, a Nemzeti Vágta szervezői tényként közölték a lap megkeresésére. Arra hivatkoztak, hogy a vágta istállóinak az elhelyezését a szervezők az Ötvenhatosok terén oldották meg, pont úgy, ahogy a műjégpálya felújításakor 2011-ben.

Hvg.hu hozzáteszi, a késlekedések, határidő-módosítások egyik nagy nyertese a Penty Industry Kft., amely annak ellenére nyeri sorra a megbízásokat, hogy láthatóan nem tud megbirkózni a munkákkal. A vállalkozás jól jövedelmez: árbevétele az Átlátszó adatai szerint 2014-ben 2,5 milliárd, 2015-ben pedig már 4,6 milliárd forint volt; ez a cég építi a kisvárdai stadiont és a mezőkövesdi sportszállót is.

A szerkesztő ajánlja

Radványi Benedek

Burján Csaba: Amikor kijöttünk Phjongcshangba, korizni alig tudtam

Az aranyérmes gyorskorcsolyázót már az általános iskolában azzal cukkolták, hogy olimpiai bajnok lesz. Interjú.

B. Kovács Gergely

A magyar falu, ami kis túlzással a fél világnak készít fakanalat

Pedagógiai fenyítőeszköz, konyhai alapfelszerelés és a nemzeti minimum. Egy nógrádikum nyomában.

Szathmáry István Pál

Öt deka szerencse

Gyulai Líviusz a Székelyföldre keveredő olasz kőfaragókról, patkányinváziókról és egy befalazott motorbicikliről.

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.