78 millióval többe kerül a vizes vb helyszínének bontása a Városligetben

MN

2017. szeptember 11., hétfő 10:38, frissítve: hétfő 10:47

Mintegy hetvenyolcmillió forintot fizet ki a vizes világbajnokságot szervező és lebonyolító cég, a Bp2017 Kft., hogy a tervezettnél két héttel hamarabb állítsák helyre a városligeti műjégpálya területét. Korábban szeptember 30-a volt a határidő, ezt módosították szeptember 15-ére – írja a Népszava.

Noha a sietség okát a Bp2017 Kft. nem árulta el, a lap szerint épp a szeptember 15-ei hétvégén rendezik a Nemzeti Vágtát a Hősök terén, egy sarokra a volt szinkronúszó-stadiontól. Még az is lehet, hogy feleslegesen fizet ki majdnem nyolcvanmillió forintot a vb-t szervező cég, mivel a jégpályánál dolgozó egyik biztonsági ember azt mondta a Népszavának: képtelenség mindent időre eltakarítani, a versenyistállókat például biztos máshol kell elhelyezni.

Azt, hogy az eddigi szokástól eltérve a műjégpálya területét nem tudják használni a lovasok, csak a szinkronúszó-stadion építésében nem érintett főépületet, a Nemzeti Vágta szervezői tényként közölték a lap megkeresésére. Arra hivatkoztak, hogy a vágta istállóinak az elhelyezését a szervezők az Ötvenhatosok terén oldották meg, pont úgy, ahogy a műjégpálya felújításakor 2011-ben.

Hvg.hu hozzáteszi, a késlekedések, határidő-módosítások egyik nagy nyertese a Penty Industry Kft., amely annak ellenére nyeri sorra a megbízásokat, hogy láthatóan nem tud megbirkózni a munkákkal. A vállalkozás jól jövedelmez: árbevétele az Átlátszó adatai szerint 2014-ben 2,5 milliárd, 2015-ben pedig már 4,6 milliárd forint volt; ez a cég építi a kisvárdai stadiont és a mezőkövesdi sportszállót is.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.