78,9 százalékon állt az államadósság

PR

2012. május 17., csütörtök 09:28, frissítve: csütörtök 09:49

A március végén zárult egy évben az államháztartás nettó hiánya a GDP 4,4 százalékát tette ki, a bruttó államadósság a GDP 78,9 százalékán állt – jelentette a pénzügyi számlák előzetes adatai alapján csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Az adósságot az első negyedévben 231 milliárd forinttal növelte a nettó adósságfelvétel, és 526 milliárd forinttal csökkentette a forint erősödése – tette hozzá a jelentés.

Mint azt korábban megírtuk, Fehér Csaba, az MNB vezető elemzője azt mondta: a jelenlegi, GDP-arányos 80 százalékos államadósság 2026-ra csökkenhet a maastrichti kritériumban rögzített 60 százalékra változatlan költségvetési politika mellett.

A Magyar Nemzet korábban azt írta: a forint erősödése jelentősen csökkentette a magyar államadósságot. A ráta GDP-arányosan 77,2 százalékon állt május 4-én a tavaly év végi 80,3 százalék után.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: „Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán”

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.