800 millió forintos fejlesztés Szekszárdon

KG

2012. augusztus 13., hétfő 08:40, frissítve: hétfő 09:40

Befejeződött az utazótáskákat gyártó szekszárdi Samsonite Hungária Kft. 778 millió forint összegű kapacitásfejlesztő projektje – közölte a cég a távirati irodával.

A projekthez, amelynek keretében egy új termékcsalád gyártási hátterét alakították ki, a kft. 194 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv forrásaiból – írta a társaság közleményében.

A Samsonite cégcsoport 2009-ben indított el egy hárommilliárd forintos beruházási programot Magyarországon, miután a vállalat fő profiljába tartozó könnyű, törhetetlen bőröndök iránti kereslet globálisan nőtt. A programot új kapacitás kiépítése és a termékportfólió bővítése érdekében végezték el.

A beruházás első lépéseként egy új, ütésálló, könnyű, Curv elnevezésű – hőre lágyuló polipropilén – anyag gyártástechnológiai folyamatát hozták létre. Tavaly egy telephely-fejlesztési projekt keretében a meglévő gyártócsarnokot és az irodát korszerűsítették, valamint új üzemcsarnokot és raktárt építettek.

A kft. közleménye szerint a most befejezett projektre a további kapacitás- és kínálatbővítés miatt volt szükség. A beruházás keretében két formázógépet, a gyártáshoz szükséges tartozékokat és targoncát állítottak üzembe.

Az idén 360-380 főt foglalkoztató Samsonite Hungária Kft. 2011-ben 650 ezer utazótáskát állított elő, és ebben az évben is hasonló nagyságrendben készülnek polipropilén alapanyagú táskák. A cég 2011-ben 11 milliárd forint árbevételt ért el, idén is 10-11 milliárd forintos árbevétellel számol.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.