A kétezredik alkalmazott is munkába állt a kecskeméti gyárban

NT

2011. december 1., csütörtök 15:00

December elsején kezdte meg munkáját a kecskeméti Mercedes-Benz gyár kétezredik alkalmazottja, vagyis a cég elérte az év végéig tervezett személyzeti létszámot – közölte csütörtökön Frank Klein gyárigazgató.

„Tavaly év végére összeállt a gyár törzsgárdája, akkor kereken 700 munkatársunk volt, ma átléptük a 2000-es létszámot, és a következő évben tovább folytatjuk a toborzást, hogy elérjük a kitűzött 2500 főt” – olvasható Frank Klein gyárigazgató MTI-nek eljuttatott közleményében.

A gyárigazgató szerint jó úton haladnak, mert eddig minden pozícióra sikerült megfelelő szakembert találniuk. Frank Klein gyárigazgató hozzátette: a gyár 2012-ben elsősorban gyártási területekre keres munkatársakat, akiket főleg Kecskemétről és tágabb környezetéből toboroznak. A termelési előkészületek terv szerint haladnak – közölte a gyárigazgató.

Szeptemberben elkezdődtek a gyártási teszt különböző fázisai. Ennek keretében tesztautókat gyártanak, melyekkel optimalizálják a termelési folyamatokat, különös tekintettel arra, hogy a sorozatgyártás megkezdéséig minden folyamat biztosítsa a Mercedes csúcsminőséget. A tesztüzem során számos járművet gyártottak a kecskeméti gyárban, melyeket a gyár területén kívül csak erre megfelelő jogosítvánnyal rendelkező szakértők vezethetnek. Sokan találkozhattak már Kecskeméten és környékén „Az új B-osztály – Made in Kecskemét” feliratú, éppen próbaúton lévő járművekkel. A próbagyártás befejeztével jövő év első negyedévében legördülnek az első ügyfélautók a gyártósorról.

A közlemény emlékezetet arra, hogy Magyarországon elsőként a Mercedes-Benz vezette be – kecskeméti szakközépiskolákkal együttműködve – a német mintájú duális szakképzést. A képzés lényege, hogy a tanulók az iskolában és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. képzési központjában az elméleti és gyakorlati tananyag mellett speciális szakterületi oktatásban is részesülnek. Az első 34 diák, akiket 181 pályázó közül még márciusban egy többlépcsős felvételi eljárás keretében választottak ki, szeptember 1-jén kezdte meg hároméves tanulmányi idejét gépjármű-mechatronikus, mechatronikai karbantartó és gépjármű-előkészítő felületbevonó szakon.

A kecskeméti gyár a rastatti gyárral, mely a Daimler-konszern Mercedes-Benz kompaktjármű-gyártás kompetencia központja, közösen gyártják a márka új prémium kompakt modelljeit. Az új B-osztályt mindkét helyen gyártják. A márka a prémium kompaktautó szegmensben az eddigi kettőről öt teljesen új modellre bővíti kínálatát, hogy új vevőket és új piacokat hódítson meg.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.