A kkv-k fejlesztésére szánják a pénzt

WL

2011. december 8., csütörtök 17:15

A kormány célja, hogy a munkahelyek bővítésére fordítható, elsősorban uniós támogatások nagyobb része a következő időszakban a versenyszférában álljon rendelkezésre, és a kkv-szektor fejlesztését segítse – jelentette ki Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Nyíregyházán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye száz legnagyobb társas vállalkozásának teljesítményéről készített kiadvány bemutatóján az államtitkár ezzel kapcsolatban jó gyakorlatnak nevezte a kis- és középvállalkozók számára munkahelyteremtésre kiírt 5 milliárd forint értékű pályázatot, amelyre – a várakozásokat meghaladva – mintegy 10,5 milliárd forint támogatási igény érkezett.

A leghátrányosabb helyzetű régiókban működő vállalkozások munkavállalónként 2,2 millió forintnyi támogatást kaphattak, ezzel a programmal háromezer embert sikerült munkába állítani döntően Szabolcsban, Borsodban, Zala déli részén és Baranyában – hangoztatta az államtitkár.

Czomba Sándor hozzátette: a program jó példája a jól kiírt pályázatoknak, amelyek révén a rendelkezésre álló forrásokat a lehető leghatékonyabban tudják felhasználni a vállalkozások.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.