A magas olajár nyertesei: kaszált az óriáscég

WL

2012. április 26., csütörtök 19:03

A Royal Dutch Shell olajipari óriás első negyedéves nyeresége meghaladta a várakozásokat; a növekedés hátterében a termelés gyarapodása és az olaj magasabb ára áll – derül ki a vállalat csütörtökön kiadott közleményéből.

A piaci értéke alapján legnagyobb európai olajipari vállalat adózott eredménye 7,3 milliárd dollár lett, míg az elemzők 6,5 milliárd dollárra számítottak. Ez 16 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest, amikor 6,29 milliárd dollárt ért el a profit.

Az olaj keresletét fékezte annak magas ára, ezért a Shell üzemanyag-eladása mintegy 3 százalékkal esett vissza a tavalyi értékhez képest.

A vállalat árbevétele 123,77 milliárd dollárt tett ki az első negyedévben, ez 8 százalékkal több, mint 2011 első három hónapjában.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.