A rendőrök miatt mehetnek tömegesen betegszabadságra a csomagrakodók

2018. február 15., csütörtök 16:51, frissítve: csütörtök 21:05

Újabb, már-már tragikomédiába illő epizóddal folytatódik a repülőtéri csomagkifosztások ügye: lapunk értesülései szerint napról napra egyre több csomagrakodó munkás jelent beteget azóta, hogy a Repülőtéri Rendőr Főigazgatóság minden járat ki- és berakodását ellenőrzi. Repülőtéri forrásaink szerint a csúcsidőszakokban, vagyis hajnalban, dél körül, délután és este komoly nehézséget okoz több földi kiszolgáló társaságnak, hogy biztosítsa a szükséges létszámot.

Korábban a fosztogatások miatt kellett várniuk hosszasan az utasoknak, most pedig azért, mert megnőtt a lebukás kockázata, így inkább be sem jönnek dolgozni a munkások - fejtette ki lapunknak egyik név nélkül nyilatkozó forrásunk, megjegyezve:

a rakodómunkások fizetése nem nevezhető magasnak, bruttó 200 ezer forint körül van. Ugyanakkor ez az összeg sokaknak csak kiegészítő bér, a fő bevétel a csomagok kifosztásából származik. 

Az elmúlt hetekben rengeteg hír szólt arról, hogy a ferihegyi repülőtéren drámaian megszaporodtak a lopások. Mint a Magyar Nemzet feltárta, a csomagok kifosztása szervezetten történik. Megtudtuk azt is, hogy a lopásokkal leginkább sújtott járatok alapján

a földi kiszolgáló török Celebi munkásai lehetnek a leginkább érintettek,

de az eltulajdonított tárgyak repülőtérről való kivitelében részt vehet a gépeket takarító személyzet, sőt még a biztonsági őrök is.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A megugrott számú betegszabadságot illetően eljuttattuk kérdéseinket a repülőtéren szolgálatot tejesítő több cégnek is. A hazai magántulajdonban lévő Budport közölte: az Airport Security Zrt. szolgáltatásait veszik igénybe a repülőgépek rakodására és takarítására vonatkozóan, ám semmilyen fennakadást nem tapasztaltak. (Igaz, a Budport jelenleg egyetlen légitársaságot, az Ukraine Airlinest szolgálja ki.)

A Celebi mindössze annyit közölt, hogy az évnek ebben az időszakában megszokott mértékben jelentettek betegszabadságot a munkavállalók.

A később érkező válaszokkal frissítjük írásunkat.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.