A Teva nem szállít többé a patikákba, és kilencven embert elküld

MTI

2017. november 10., péntek 19:51, frissítve: szombat 13:07

Átalakítja magyarországi gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenységét a Teva Gyógyszergyár Zrt., és termékeit a jövőben csak a kórházaknak szállítja ki közvetlenül – közölte a vállalat az MTI-vel.

A közleményben hangsúlyozta, hogy a Teva a meglévő tenderkötelezettségeinek a továbbiakban is maradéktalanul eleget tesz a kórházak közvetlen ellátása mellett. December 15-től azonban a gyógyszertárakat más külső nagykereskedelmi partnerein keresztül látja el termékeivel.

A tervezett átalakítás létszámcsökkentéssel is jár, várhatóan 90 munkahelyet érint elsősorban a vállalat gödöllői üzemegységében. A gödöllői raktár azonban továbbra is megmarad.

A Teva, a globális stratégiájával összhangban, a fő üzleti tevékenységeire kíván összpontosítani, ezért döntött az izraeli vállalat globális vezetése a magyarországi gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenység átalakításáról – írták.

Hozzátették, hogy a Teva továbbra is teljes mértékben elkötelezett a társaság magyarországi működése iránt, és továbbra is fejleszti debreceni, sajóbábonyi és budapesti tevékenységét.

A Teva Gyógyszergyár májusban jelentette be, hogy 500 fős létszámcsökkentést tervez gödöllői termelőüzemében azzal a szándékkal, hogy 2018 végéig értékesíti vagy bezárja az üzemet. Az akkori tájékoztatás szerint a gödöllői üzem a tervek szerint 2018 közepéig csökkentett kapacitással folytatja a termelést.

A nyilvános cégadatok szerint a Teva Gyógyszergyár Zrt. 2016-ban 231,7 milliárd forintos árbevételt ért el az előző évi 284,4 milliárd forint után. Adózott eredménye 5,3 milliárd forint volt tavaly, egy évvel korábban pedig 103,6 milliárd forintot tett ki.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.