A Teva nem szállít többé a patikákba, és kilencven embert elküld

MTI

2017. november 10., péntek 19:51, frissítve: szombat 13:07

Átalakítja magyarországi gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenységét a Teva Gyógyszergyár Zrt., és termékeit a jövőben csak a kórházaknak szállítja ki közvetlenül – közölte a vállalat az MTI-vel.

A közleményben hangsúlyozta, hogy a Teva a meglévő tenderkötelezettségeinek a továbbiakban is maradéktalanul eleget tesz a kórházak közvetlen ellátása mellett. December 15-től azonban a gyógyszertárakat más külső nagykereskedelmi partnerein keresztül látja el termékeivel.

A tervezett átalakítás létszámcsökkentéssel is jár, várhatóan 90 munkahelyet érint elsősorban a vállalat gödöllői üzemegységében. A gödöllői raktár azonban továbbra is megmarad.

A Teva, a globális stratégiájával összhangban, a fő üzleti tevékenységeire kíván összpontosítani, ezért döntött az izraeli vállalat globális vezetése a magyarországi gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenység átalakításáról – írták.

Hozzátették, hogy a Teva továbbra is teljes mértékben elkötelezett a társaság magyarországi működése iránt, és továbbra is fejleszti debreceni, sajóbábonyi és budapesti tevékenységét.

A Teva Gyógyszergyár májusban jelentette be, hogy 500 fős létszámcsökkentést tervez gödöllői termelőüzemében azzal a szándékkal, hogy 2018 végéig értékesíti vagy bezárja az üzemet. Az akkori tájékoztatás szerint a gödöllői üzem a tervek szerint 2018 közepéig csökkentett kapacitással folytatja a termelést.

A nyilvános cégadatok szerint a Teva Gyógyszergyár Zrt. 2016-ban 231,7 milliárd forintos árbevételt ért el az előző évi 284,4 milliárd forint után. Adózott eredménye 5,3 milliárd forint volt tavaly, egy évvel korábban pedig 103,6 milliárd forintot tett ki.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Tarlós István úgy látja, nem feltétlenül kell a mobil gát a Rómaira

Budapest főpolgármestere szerint rendben van a 3-as metró felújítása, és kitart a Fidesz támogatása mellett. Interjú.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.