A versenyhivatal még nem bólintott rá a Hungast felvásárlására

MN

2017. április 4., kedd 14:35, frissítve: kedd 19:17

Mindenre kiterjedő vizsgálatot indít a GVH a Hungast felvásárlása miatt – értesült a Figyelő Online. A lap szerint emiatt egyelőre nem jön létre a Hungast és a Sodexo tervezett fúziója.

A Hungast az Elamen Zrt. 51 százalékos tulajdonrészének megszerzése után azt tervezte, hogy felvásárolja a közétkeztetési piac másik jelentős szereplőjét, a Sodexót is. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) azonban még nem bólintott rá az ügyletre, a Figyelő Online-nal ugyanis azt közölte a versenyhivatal szóvivője, hogy teljes körű versenyfelügyeleti eljárást indítottak a Hungast–Sodexo tranzakció kapcsán. Az ügyintézési határidő négy hónap. Ez egyben azt is jelenti, hogy nyár végéig semmiképpen nem jöhet létre a tervezett felvásárlás. 

A Hungast korábban azzal került a hírekbe, hogy Óbudán – a hatóságok álláspontja szerint – tömeges ételmérgezés történt a cégcsoporthoz tartozó, Gyermekmenza Kft. által működtetett menzákon. A hivatalos vizsgálat első és másodfokon azt állapította meg, hogy ételmérgezés történt, ugyanezt állapította meg egy másik eljáró szerv is, a szülők pedig arról számoltak be, hogy a gyerekeknek ment a hasuk, sokan hánytak is. A Hungast azonban kétségbe vonja a hatósági eljárást és az eredményt is, szerintük ugyanis a később kimutatott, mérgezést okozó baktérium jelenléte a felszolgálás idején határértéken belüli volt. A cégcsoport úgy véli, annak sincs „igazolt bizonyítéka”, hogy valóban megbetegedtek a gyerekek.

Az ügy bíróságon folytatódik, legkorábban májusban lehet ítélet.

 

 

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.