Arra kéri elődje Hoppál Pétert, hogy tárgyaljon a benzin áráról a Mollal - Magyar Nemzet

Arra kéri elődje Hoppál Pétert, hogy tárgyaljon a benzin áráról a Mollal

MN

2017. november 14., kedd 11:11, frissítve: kedd 12:32

Ironikus nyílt levelet írt Páva Zoltán volt komlói MSZP-s polgármester, volt baranyai országgyűlési képviselő utódjának, Hoppál Péternek. Ebben azt kéri, tárgyaljon a benzin áráról a Mollal – szúrta ki a Szabad Pécs.

„Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok hozzád, hogy szíveskedj felkeresni Hernádi Zsolt urat, a Mol elnökét, és kérd meg, hogy választókerületedben levő komlói Mol kútnál üzemanyagár-csökkentést hajtson végre” – írta Páva Zoltán. Hozzátette, indoklásként felhozza, hogy „Komlón a legdrágább megyénkben az üzemanyag, és téged még a hatalommal való visszaéléssel sem gyanúsíthatnak, hisz nem vagy adóellenőr”.

„Szakács László képviselő mégsem járhat el, hisz ő listán került a parlamentbe, és egyébként sem az ellenzéki képviselők tudnak a kormány benzinkutasánál eljárni. Köszönettel kívánok sok sikert!” – zárta levelét.

Ismeretes, Tállai András üzemanyagár-letörő akciójáról még a Bloomberg hírügynökség is beszámolt. Az elsőként a Napi.hu portálon szemlézett anyag szerint a magyar gazdaság kézi vezérlésének bizonyítéka, hogy a fideszes országgyűlési képviselő, államtitkár és nem mellékesen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke lakossági kérés nyomán elintézte, hogy a mezőkövesdi Mol kúton olcsóbb legyen az üzemanyag.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Tállai András Facebook-oldalán számolt be arról szombaton, hogy állampolgári megkeresést kapott, hogy Mezőkövesden és térségében a Mol bizony borsos áron adja az üzemanyagot. A lakosok panaszai meghallgatásra találtak: az államtitkár egyeztetéseket folytatott a társaság illetékes képviselőivel, amelynek eredménye, hogy az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11, a gázolajé 5 forinttal csökkent.

Az ügyben lapunk megkereste a Molt, de a vállalat nem kívánt reagálni. A szóban forgó töltőállomásról annyit ugyanakkor kiderítettünk, hogy a Mol saját kezelésében van, vagyis nem vállalkozó üzemelteti, aktuális árairól pedig a budapesti központban döntöttek. Azaz nem franchise rendszerben működtetett benzinkúton érte el a helyi vállalkozóval egyeztetve Tállai András az üzemanyagárak csökkentését, hanem a magyar gazdaság egyik legjelentősebb szereplőjénél.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.