Átverés az ajándék Wizz Air-jegy

2017. november 8., szerda 16:57, frissítve: szerda 19:20

Nem valódi az a Facebookon, hiszékeny felhasználók megosztásai révén terjedő promóció, amely szerint a Wizz Air ingyen repülőjegyet ad mindenkinek, mivel a cég már 15 éve repül. A rend szerint a Köszönöm #Wizzair! kísérőszöveggel posztolt oldal egy kérdőívet takar, ahol három egyszerű kérdésre kell válaszolni. Ezt követően közlik a felhasználóval a jó hírt, miszerint két jegy nyertese, amennyiben az oldalt megosztja ismerőseivel a közösségi oldal felületén. 

A Wizz Air lapunk megkeresésére szinte azonnal küldte közleményét, amely szerint az oldal hamis. Mint írják, több weboldal és Facebook-oldal is megtévesztő módon a Wizz márka jellemzőit vagy ahhoz hasonló részleteket felhasználva félrevezeti a felhasználókat, hogy azt gondolják, a Wizz Air hivatalos oldalain járnak. Egyes oldalakon álpromóciókat indítottak, amelyek során azt állítják, hogy a résztvevők WIZZ repülőjegyeket nyerhetnek.

A légitársaság arra hívta fel ügyfelei figyelmét, hogy kizárólag a hivatalos weboldalukon, a Wizzair.com, valamint a légitársaság hivatalos közösségi oldalain és a WIZZ hírlevélben szereplő promóciók valósak. „A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket a felhasználókat megtévesztő szereplők és oldalak ellen, amelyek félrevezető módon sugallják, hogy a Wizz Airt képviselnék” – zárul a fapados légitársaság közleménye.

 

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.