Átverés az ajándék Wizz Air-jegy

Bodacz Péter

Bodacz Péter

2017. november 8., szerda 16:57, frissítve: szerda 19:20

Nem valódi az a Facebookon, hiszékeny felhasználók megosztásai révén terjedő promóció, amely szerint a Wizz Air ingyen repülőjegyet ad mindenkinek, mivel a cég már 15 éve repül. A rend szerint a Köszönöm #Wizzair! kísérőszöveggel posztolt oldal egy kérdőívet takar, ahol három egyszerű kérdésre kell válaszolni. Ezt követően közlik a felhasználóval a jó hírt, miszerint két jegy nyertese, amennyiben az oldalt megosztja ismerőseivel a közösségi oldal felületén. 

A Wizz Air lapunk megkeresésére szinte azonnal küldte közleményét, amely szerint az oldal hamis. Mint írják, több weboldal és Facebook-oldal is megtévesztő módon a Wizz márka jellemzőit vagy ahhoz hasonló részleteket felhasználva félrevezeti a felhasználókat, hogy azt gondolják, a Wizz Air hivatalos oldalain járnak. Egyes oldalakon álpromóciókat indítottak, amelyek során azt állítják, hogy a résztvevők WIZZ repülőjegyeket nyerhetnek.

A légitársaság arra hívta fel ügyfelei figyelmét, hogy kizárólag a hivatalos weboldalukon, a Wizzair.com, valamint a légitársaság hivatalos közösségi oldalain és a WIZZ hírlevélben szereplő promóciók valósak. „A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket a felhasználókat megtévesztő szereplők és oldalak ellen, amelyek félrevezető módon sugallják, hogy a Wizz Airt képviselnék” – zárul a fapados légitársaság közleménye.

 

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Tarlós István úgy látja, nem feltétlenül kell a mobil gát a Rómaira

Budapest főpolgármestere szerint rendben van a 3-as metró felújítása, és kitart a Fidesz támogatása mellett. Interjú.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.