Átverés az ajándék Wizz Air-jegy

2017. november 8., szerda 16:57, frissítve: szerda 19:20

Nem valódi az a Facebookon, hiszékeny felhasználók megosztásai révén terjedő promóció, amely szerint a Wizz Air ingyen repülőjegyet ad mindenkinek, mivel a cég már 15 éve repül. A rend szerint a Köszönöm #Wizzair! kísérőszöveggel posztolt oldal egy kérdőívet takar, ahol három egyszerű kérdésre kell válaszolni. Ezt követően közlik a felhasználóval a jó hírt, miszerint két jegy nyertese, amennyiben az oldalt megosztja ismerőseivel a közösségi oldal felületén. 

A Wizz Air lapunk megkeresésére szinte azonnal küldte közleményét, amely szerint az oldal hamis. Mint írják, több weboldal és Facebook-oldal is megtévesztő módon a Wizz márka jellemzőit vagy ahhoz hasonló részleteket felhasználva félrevezeti a felhasználókat, hogy azt gondolják, a Wizz Air hivatalos oldalain járnak. Egyes oldalakon álpromóciókat indítottak, amelyek során azt állítják, hogy a résztvevők WIZZ repülőjegyeket nyerhetnek.

A légitársaság arra hívta fel ügyfelei figyelmét, hogy kizárólag a hivatalos weboldalukon, a Wizzair.com, valamint a légitársaság hivatalos közösségi oldalain és a WIZZ hírlevélben szereplő promóciók valósak. „A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket a felhasználókat megtévesztő szereplők és oldalak ellen, amelyek félrevezető módon sugallják, hogy a Wizz Airt képviselnék” – zárul a fapados légitársaság közleménye.

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.