Az Audi még mindig csaló szoftverrel árulja autóit

MN

2018. január 21., vasárnap 16:10, frissítve: vasárnap 16:19

A német közúti közlekedési hatóság (KBA) azt állítja, hogy az Audi legújabb, Euro 6-os dízelmotorral szerelt autóiban is talált olyan szoftvert, amely alkalmas a károsanyag-kibocsátás manipulálására – írja a Bildre hivatkozva a Portfólió.hu.

Az Audi közleményében azt írja, hogy az érintett modelleket is visszahívták a júliusban bejelentett 850 ezres visszahívás keretében, akkor a V6-os és V8-as TDI motoros modellek szoftverét tesztelték és módosították, az új szoftvert pedig a KBA is engedélyezte. Az Audi már hónapok óta együtt dolgozik a KBA-val, hogy kiszűrjék a nem a szabályoknak megfelelően működő szoftvereket.

A KBA felszólította az Audit, hogy legkésőbb február 2-ig jelezze, hogyan módosítják az autók szoftverét, hogy azok ne legyenek képesek illegálisan manipulálni a károsanyag-kibocsátást. A KBA továbbá felszólította az Audit, hogy hívja vissza az érintett járműveket, amelyek a következők: A4, A5, A6, A7, A8, Q5, SQ5, Q7. Németországban 77 600, világszerte 127 ezer jármű érintett a mostani kényszervisszahívásban.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.