Az időjárás közbeszólt: a tavalyi jobb volt

WL

2012. április 6., péntek 17:40

Bulgáriában a tavalyinál kisebb idei búza- és árpatermeléssel számolnak a kedvezőtlen időjárás miatt.

A bolgár mezőgazdasági minisztérium egyik illetékese azt mondta pénteken, hogy az idei termeléskilátást a rendkívül száraz ősz és a téli kifagyás rontotta.

Emil Milanov, a minisztérium szemes terményekért felelős osztályának vezetője a Reutersnak nyilatkozva nem kívánta megbecsülni az idei termés mennyiségét.

A hírügynökség által idézett termelők szerint búzából 20 százalékkal kevesebb, 3,4 millió tonna terem, míg az árpatermés 30 százalékkal 470 ezer tonnára esik tavalyhoz képest.

A balkáni országban tavaly 4,3 millió tonna búzát és 670 ezer tonna árpát takarítottak be. Ennek egy jelentős része exportra került, elsősorban Spanyolországba.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.