Bors: Nem ismeri ukrán üzlettársa Hajdú Pétert

MN

2017. október 2., hétfő 12:08, frissítve: hétfő 12:36

A titokzatos ukrán üz­letasszony, akiről Hajdú Péter úgy beszélt, hogy vele képzeli el a jövőt, akivel külföldi műsorgyártást tervezett, sőt már ötleteik is voltak, azt állítja: nem ismeri a televíziós producer-műsorvezetőt, és soha nem volt vele közös cége – írja az Andy Vajna tulajdonába került Bors. Egyébként Hajdú Péter volt felesége, Sarka Kata a propagandaminiszter feleségének, Rogán Cecíliának az üzlettársa.

A lap Kárpátalján találta meg az 55 éves nőt, akiről a beszámoló szerint kiderült, hogy idénymunkás. A Bors szerint egy magyar anyanyelvű, ukrán állampolgár adatait használták fel a Frizbi Entertainment Kft. és vagyona eltüntetésénél. A céges papírokra hivatkozva azt írják, Valentyna Leinart tavaly június 16-án az Egyesült Királyságban bejegyeztette a GB-UA Entertainment Ltd. társaságot, majd rá tizenhárom napra összeállt a Hajdú vezette céggel, és ötmillió forint törzstőkeemelést hajtott végre. Hajdú részesedése a cégben ötven százalékra csökkent. A közös munka viszont el sem kezdődött, sőt Hajdú Péter 2016. december 11-én kiszállt a cégből. Ennek következtében a társaság egyszemélyessé vált, az ügyvezető Valentyna Leinart maradt. A társaság vagyona a GB-UA Entertainment Ltd. kizárólagos tulajdonát képezi, a 2016. évi mérlegbeszámoló szerint a cég saját tőkéje 498 327 000 forint volt tavaly december 31-én – teszi hozzá a Bors.

A lap beregszászi otthonában találkozott Valentyna Leinarttal, akiről kiderült, hogy nem él luxuskörülmények közt, valójában idénymunkás. „Hajdú Péterrel sosem találkoztam, ő mégis visszaélt az adataimmal. Ráadásul a nevem, a születési adataim, az édesanyám neve egyezik a céges papírokon, de kamucím van odaírva” – szögezte el.

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese, Hegedűs László a Borsnak azt mondta, hogy az ukrán nő tagadása már önmagában elég az alapos gyanú megállapításához, és ebből fakadóan a büntetőeljárás megindítását a rendőrségnek már hivatalból el kellene rendelnie. Közokirat-hamisítás mellett felvetődik a csődbűncselekmény és az adócsalás is – fűzte hozzá.

A lap információi szerint Valentyna, mint vezető, további két magyar cégben is megjelent.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.