Bors: Nem ismeri ukrán üzlettársa Hajdú Pétert

MN

2017. október 2., hétfő 12:08, frissítve: hétfő 12:36

A titokzatos ukrán üz­letasszony, akiről Hajdú Péter úgy beszélt, hogy vele képzeli el a jövőt, akivel külföldi műsorgyártást tervezett, sőt már ötleteik is voltak, azt állítja: nem ismeri a televíziós producer-műsorvezetőt, és soha nem volt vele közös cége – írja az Andy Vajna tulajdonába került Bors. Egyébként Hajdú Péter volt felesége, Sarka Kata a propagandaminiszter feleségének, Rogán Cecíliának az üzlettársa.

A lap Kárpátalján találta meg az 55 éves nőt, akiről a beszámoló szerint kiderült, hogy idénymunkás. A Bors szerint egy magyar anyanyelvű, ukrán állampolgár adatait használták fel a Frizbi Entertainment Kft. és vagyona eltüntetésénél. A céges papírokra hivatkozva azt írják, Valentyna Leinart tavaly június 16-án az Egyesült Királyságban bejegyeztette a GB-UA Entertainment Ltd. társaságot, majd rá tizenhárom napra összeállt a Hajdú vezette céggel, és ötmillió forint törzstőkeemelést hajtott végre. Hajdú részesedése a cégben ötven százalékra csökkent. A közös munka viszont el sem kezdődött, sőt Hajdú Péter 2016. december 11-én kiszállt a cégből. Ennek következtében a társaság egyszemélyessé vált, az ügyvezető Valentyna Leinart maradt. A társaság vagyona a GB-UA Entertainment Ltd. kizárólagos tulajdonát képezi, a 2016. évi mérlegbeszámoló szerint a cég saját tőkéje 498 327 000 forint volt tavaly december 31-én – teszi hozzá a Bors.

A lap beregszászi otthonában találkozott Valentyna Leinarttal, akiről kiderült, hogy nem él luxuskörülmények közt, valójában idénymunkás. „Hajdú Péterrel sosem találkoztam, ő mégis visszaélt az adataimmal. Ráadásul a nevem, a születési adataim, az édesanyám neve egyezik a céges papírokon, de kamucím van odaírva” – szögezte el.

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese, Hegedűs László a Borsnak azt mondta, hogy az ukrán nő tagadása már önmagában elég az alapos gyanú megállapításához, és ebből fakadóan a büntetőeljárás megindítását a rendőrségnek már hivatalból el kellene rendelnie. Közokirat-hamisítás mellett felvetődik a csődbűncselekmény és az adócsalás is – fűzte hozzá.

A lap információi szerint Valentyna, mint vezető, további két magyar cégben is megjelent.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul.

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.