Bővíti mobilnetes szolgáltatását a Balaton körül a Vodafone

MTI

2018. február 15., csütörtök 17:26, frissítve: csütörtök 17:51

Még ebben a hónapban elindítja gyors internetkapcsolatot biztosító Balaton környéki hálózatfejlesztését a Vodafone Magyarország, ezzel 4G+ hálózatuk a nyárra a tó egész térségét lefedi majd, 30 újabb települést kapcsolva be – jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Amrita Gangotra, a cég műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, a fejlesztést indokolja az is, hogy a Balatonnál nyaranta háromszorosára nő az adatforgalom.

Hozzátette, hogy a 4G+ szolgáltatás fontos állomás a folyamatban, amely az 5G hálózat megjelenéséhez vezet.

Budai J. Gergő vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettes közölte, hogy a balatoni projekt a Vodafone több tízmilliárd forintos, évekig tartó hálózatfejlesztési programja részeként valósul meg.

Megjegyezte, hogy a hálózatfejlesztés a víz felületére is kiterjed, ez lehetővé teszi a vitorlázásban terjedő IoT (világhálóra csatlakozó intelligens használati eszközök) alkalmazását. Így például pillanatok alatt lehet időjárási adatokhoz jutni, a mentési munkálatokat pedig a hajók helyzetét pontosan jelző okostelefonos alkalmazás támogatja – tette hozzá.

A hálózatfejlesztést üdvözölte a Balatoni Hajózási Zrt. is – mondta Kollár József, a társaság vezérigazgatója. Úgy látja: az utazóközönség igényei alapján érdemes fejleszteni a hálózatot, különös tekintettel arra, hogy a Balaton már nemcsak a nyári csúcsidényben, hanem a tavaszi és az őszi hónapokban is egyre több látogatót vonz.

Az igényfelmérések szerint a hajóutakon ma már nélkülözhetetlen az élménymegosztás lehetősége, a fényképek és videók azonnali feltöltése az internetre akár a Balaton közepéről is, ami csak zavartalan és gyors adatátvitel esetén lehetséges – jegyezte meg.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.