Csaknem 290 milliárdos többlettel zárt az államháztartás

NT

2012. május 7., hétfő 16:40, frissítve: hétfő 17:34

Az államháztartás központi alrendszerének többlete áprilisban 289,3 milliárd forint volt, az első négy hónapban a deficit 228,2 milliárd forintot tett ki – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.

Áprilisban a központi költségvetés 283,8 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 11,3 milliárd forintos szufficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 5,8 milliárd forintos deficittel zártak. Tavaly áprilisban az államháztartás központi alrendszerének többlete 75,9 milliárd forint volt. Az idei év április végi 228,2 milliárd forintos hiány jóval kisebb a 2011. évben mért, első négyhavi 666,2 milliárd forintnál.

Az NGM közleménye szerint az egyszeri tételektől megtisztított, vagyis azonos bázisú 2011. évi és 2012. évi államháztartási hiányok összevetéséből az látszik, hogy a 2012. évi 27,6 százalékos mérték lényegesen kedvezőbb a tavalyi 50,2 százaléknál.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.