Csomaglimit jön a karácsony miatt a Magyar Postánál

MN

2017. november 10., péntek 09:05, frissítve: péntek 10:29

November 15-től visszavonásig a nem szerződéses ügyfelek naponta legfeljebb öt darab MPL Üzleti és MPL Netcsomagot adhatnak fel – írja honlapján a Magyar Posta, a hírt a Zoom.hu szúrta ki.

A tájékoztatás szerint az intézkedésre azért van szükség, hogy a Magyar Posta az év végi élénk küldeményforgalomban is az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek.

A Magyar Posta korábban megkeresésünkre közölte: készülnek a karácsony előtti hetekre jellemző megemelkedett csomagforgalomra.

– Az elmúlt időszakban számos intézkedést tettünk: egyebek között bővítettük a csomagfeldolgozási kapacitásunkat, valamint növeltük a munkavállalói létszámot. Ezenkívül a csúcsidőszakra ideiglenes csomagátvevő pontokat helyezünk el tizenkét nagyváros forgalmas részein, és előrejelzéseket kérünk nagyobb partnereinktől, hogy a kiemelt időszakban mennyi csomagot várhatunk tőlük, ezzel is segítve a csomagfeldolgozás tervezését – tudatta a vállalat.

Ádám István, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének elnöke pedig közölte: várakozásuk szerint az idei év végén is arra kell számítani, ami 2016 decemberében volt; a posta nem fogja bírni a csomagkézbesítési piacon várható forgalombővülést.

A szerkesztő ajánlja