Demján üzent Vargának: Mondjon le

MNO

2017. március 17., péntek 12:26, frissítve: péntek 12:41

„Demján Sándor már korábban megmondta Varga miniszter úrnak, hogy akik ilyen szakmai anyagot le mernek tenni az asztalra, azok gyorsan hagyják el a munkahelyüket” – tolmácsolta a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökének szavait Dávid Ferenc az ATV-ben a kormány kereskedelmi láncokról szóló javaslatcsomagja kapcsán.

A VOSZ főtitkára szerint a kormány elképzelése szakmaiatlan, nem versenysemleges és nem piacbarát, rossz megközelítésű koncepció, amit azonnal vissza kellene vonni. Dávid Ferenc szerint a javaslatcsomaggal kapcsolatban számos probléma merült fel. Egyrészt a reklámköltések szabályozásába nem szólhat bele a kormány. A bérpótlékemelésről pedig azt mondta: ha a javaslat életbe lép, arra a kiskereskedők fognak ráfizetni. Dávid szerint a parkolóhelyek utáni díj aggályos, mert az áruházakat a VOSZ szerint törvényben kötelezték parkolóhelyek építésére. Azt is kifogásolta, hogy csak az élelmiszer-áruházakra vonatkoznának a pluszterhek. Dávid Ferenc szerint a kormánynak nem a kereskedelemben kellene szabályoznia a létszámot, hanem ott, ahol ő a munkáltató.

A VOSZ főtitkára bosszút sejt a javaslatcsomag mögött, szerinte ugyanis a KDNP még mindig nem heverte ki a vasárnapi boltzár kudarcát, ezért próbálnak most ismét hozzányúlni az ágazathoz. Úgy vélte, a kormány nem veszi észre, hogy „amikor a multikat próbálja gyötörni és gyalázni, akkor mindig a gyengét, a törékenyt, a vidékit, a magyart üti”, ők lennének ugyanis az intézkedések igazi kárvallottjai.

Az önkényuralmi jelképek kereskedelmi forgalomba kerülése kapcsán Dávid Ferenc nevetségesnek, korszerűtlennek nevezte a tervezetet, amely szerinte minden bíróságon el fog bukni. A VOSZ főtitkára emögött is zsigeri bosszút sejt.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.