Derékig érő döglöttbaromfi-kupac fogadta az ellenőröket egy vágóhídon

MN

2017. szeptember 6., szerda 09:12, frissítve: szerda 09:45

Súlyos technológiai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baromfivágóhíd működését. A hatóság nemcsak a vágóhidat ellenőrizte, hanem az ott bérvágatást végző élelmiszer-vállalkozás termékeit is – írta honlapján a hivatal.

A Nébih összesen több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, illetve emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket vont ki a forgalomból. További több mint 100 tonnányi selejtként megjelölt húst hatósági felügyelet mellett semmisítenek meg.

A vágóhídon elképesztő körülmények fogadták az ellenőröket: a fagyasztásra szánt termékeket több napig a folyosón tárolták; a vágószalagról közvetlenül a padozatra hullottak a csirkék, az emberi fogyasztásra szánt szárnyasok testét a földről szedték össze a dolgozók.

A Nébih, mint mindig, most is forgatott a helyszínen. A felvétel magáért beszél: baromfi baromfi hátán, hatalmas kupacokban áll a csirkehús, és vér folyik a kövezeten.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.