Dől a pénz Mészáros Lőrinc cégéhez

Tóth László Levente

2017. január 9., hétfő 06:36, frissítve: hétfő 11:34

Kelet felé terjeszkedik a felcsúti polgármester: az uniós közbeszerzési értesítő szerint Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. nettó 9,8 milliárd forintért végezhet árvízvédelmi munkát konzorciumban a Felső-Tisza tivadari híd feletti szakaszán. A híd környezetének építési munkáival a szintén hozzá köthető Magyar Vakond Kft.-t bízták meg, nettó 4,8 milliárd forintért. A múlt héten írtuk meg, hogy a Magyar Vakond Kft. és a Swietelsky konzorciuma nyerte a Közép-Tisza mederkezelésére kiírt tendert. Szintén az EU közbeszerzési értesítőjéből derült ki, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megvalósuló fejlesztést összesen 3,2 milliárd forintért végzi a két cég.

Lapunk arról is beszámolt, hogy a Tisza alsóbb szakaszán, Kisköre és Szolnok között szintén jelentős beruházások zajlanak 16 milliárd forint értékben. Szakértők szerint ugyanakkor a helyszínen nem a víz elvezetésén kellene dolgozni, hanem tárolók építésére lenne szükség. Sajtóértesülések szerint a Magyar Vakondot birtokló Varga Károly korábbi tulajdonostársával, Szíjj Lászlóval együtt irányít több, a Mészáros család érdekeltségébe tartozó céget. Varga Károly például tulajdonostársa Orbán Viktor barátjának, Mészáros Lőrincnek a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben, valamint a CLH Klímaszerviz Kft.-ben. 

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.01.09.

A szerkesztő ajánlja

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.