Egy webáruházra csapott le a NAV

MN

2017. november 14., kedd 17:38, frissítve: kedd 18:19

Ellenőrzést tartott a Mall.hu webáruházat fenntartó Internet Mall Hungary Kft. Váci úti központjában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedden.

A 24.hu megkeresésére a NAV közölte, hogy pénzügyi nyomozói az NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatalával együttműködve nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása. A bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás.

A portál szerint a cég az eladott termékei után feltehetően nem fizette meg az áfát, és azzal is trükközhettek, hogy a piaci árnál jóval alacsonyabban kis csomagolási hibás terméknek álcázva adtak el az elsőosztályú termékeket.

A webshop hivatalos oldalán annyi olvasható, hogy a Mall.hu átvételi pontjai és ügyfélszolgálata technikai okok miatt nem elérhetőek, de ez minden bizonnyal a hatósági ellenőrzés miatt van így.

A Mall.hu közleményben reagált az estere, azt írták: „a mai nap során egy munkavállalónk tevékenysége kapcsán a NAV és az NNI helyszíni vizsgálatot kezdeményezett társaságunknál. Mindenben együttműködünk a hatóságokkal annak érdekében, hogy a nyomozást mielőbb megnyugtatóan lezárhassák, a nyomozás sikere érdekében további információt jelenleg nem áll módunkban megosztani”.

 

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Tarlós István úgy látja, nem feltétlenül kell a mobil gát a Rómaira

Budapest főpolgármestere szerint rendben van a 3-as metró felújítása, és kitart a Fidesz támogatása mellett. Interjú.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.