Egyelőre nem tudni, ki követi a minisztert

WL

2012. május 7., hétfő 23:37

Megromlott egészségi állapota miatt lemondott tisztségéről Mart Laar észt védelmi miniszter – közölte hétfőn a jobbközép politikus pártja és az észt közszolgálati rádió.

Mart Laar vasárnap nyújtotta be lemondását Andrus Ansip kormányfőnek. Egyelőre nem tudni, hogy ki követi a védelmi tárca élén.

Laar – Észtország egyik legismertebb politikusa, aki korábban kétszer is miniszterelnök volt – az észt rádióban idézett nyilatkozatában úgy indokolta döntését, hogy korábban mindig teljes odaadással végezte munkáját, amit most nem tud megtenni, ezért inkább távozik tisztségéből.

Laart februárban szélütés érte. Felépülését hátráltatta, hogy a kórházi ápolás közben tüdőgyulladást kapott. Április közepéig az intenzív osztályon kezelték.

Távolléte idején a védelmi minisztériumot ideiglenesen Jaak Aaviksoo oktatási miniszter vezette, aki 2007 és 2011 között védelmi miniszter volt.

Laar 1992 és 1994, valamint 1999 és 2002 között volt a balti köztársaság miniszterelnöke, s egészen a közelmúltig ő vezette a Pro Patria-Res Publica Szövetség (IRPL) észt kormánypártot.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.