Csúszik Garancsi luxuslakótelepe

MN

2017. szeptember 11., hétfő 19:12, frissítve: szerda 11:33

Leghamarabb 2019 januárjában költözhetnek be az első lakók a budapesti Kopaszi-gát mellé tervezett BudaPart Otthonok lakópark első két ütemébe – írja a Forbes online kiadása. Ez az eredetileg tervezetthez képest akár komolyabb csúszást is jelenthet. Az építési engedély május 20-án emelkedett jogerőre, ezután írták alá a szerződést a finanszírozásról a K&H Bankkal. A kivitelező a Market Építő Zrt. A két épület összesen 265 lakással készül el, állítólag már a 75 százalékukat eladták.

A beruházó a Property Market Kft., amely a Market-csoport és a katari uralkodócsaládhoz köthető, de luxemburgi hátterű Constellation Holdings Ltd. 2015-ben alapított leányvállalata. A Market-csoport többségi tulajdonosa Garancsi István, aki a Forbes tavalyi, a leggazdagabb magyarokról készült listáján is szerepelt 45,8 milliárdos vagyonával. Ő a tulajdonosa a Videoton FC-nek is, és rendszeresen együtt néz focimeccset Orbán Viktor miniszterelnökkel.

HIBAIGAZÍTÁS. Cikkünk korábbi változatában azt írtuk, hogy a késés akár egy éves is lehet, pedig valójában korábban nem volt szó arról, hogy 2018 elején már be is lehet költözni a lakásokba. A fejlesztő ezzel szemben a HVG érdeklődésére arról beszélt, hogy 2018 második felében adják át az ingatlanokat. Így ehhez képest 2019 eleje lehet akár fél éves, de mindössze néhány napos csúszás is. Egy éves azonban biztosan nem. A hibát javítottuk, az érintettek és olvasóink elnézését kérjük.

A szerkesztő ajánlja

Radványi Benedek

Burján Csaba: Amikor kijöttünk Phjongcshangba, korizni alig tudtam

Az aranyérmes gyorskorcsolyázót már az általános iskolában azzal cukkolták, hogy olimpiai bajnok lesz. Interjú.

B. Kovács Gergely

A magyar falu, ami kis túlzással a fél világnak készít fakanalat

Pedagógiai fenyítőeszköz, konyhai alapfelszerelés és a nemzeti minimum. Egy nógrádikum nyomában.

Szathmáry István Pál

Öt deka szerencse

Gyulai Líviusz a Székelyföldre keveredő olasz kőfaragókról, patkányinváziókról és egy befalazott motorbicikliről.

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.