Egyre nagyobb veszélyt jelent a világra

BL

2012. március 30., péntek 20:41

Pénteken mutatta be a vízkészletek optimális felhasználását segítő modelljét a WWF természetvédelmi szervezet és a német DEG fejlesztési bank.

A jövőben online felületen elérhető alkalmazás vállalatok és befektetők számára egyaránt lehetővé teszi a vízhasználattal kapcsolatos üzleti kockázataik gyors felmérését – tájékoztatott a WWF Magyarország pénteken. A világ népességének 40 százaléka olyan területeken él, ahol szinte minden évben előfordul vízhiány. Több mint 900 millió ember számára nem elérhető az egészséges ivóvíz, és 2,7 milliárd azok száma, akik nélkülözik az alapvető vízközműveket.

A természetvédelmi szervezet közleménye szerint a növekvő igény és a csökkenő készletek nemcsak az élővilágot és a lakosságot sújtják, de a gazdaság számára is bizonytalanságot jelentenek. Az édesvíz elérhetősége és minősége olyan kockázati tényezővé válhat vállalatok és befektetőik számára, amely nagymértékben befolyásolhatja az eredményességüket.

A WWF és a DEG ingyenes új alkalmazása egy online kérdőív segítségével számszerűsíti a beszállítói láncból fakadó vízkockázatokat, értékeli a termelés és az üzemelés vízigényét, alkalmas a befektetési portfóliók elemzésére, továbbá gyakorlati segítséget nyújt a kockázatok mérséklésére.

A vízkockázat-elemző rendszer 235 ország és földrajzi terület adataival dolgozik, interaktív térképekkel és hasznos esettanulmányokkal szolgál. Az adatokat az adott vállalat sajátosságaival kombinálva a vízkockázat valamennyi aspektusát elemzi. A rendszer segít abban is, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozás áttételes hatásaira – közölte a WWF.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.