Eltékozolt állami üdülők + Videó

LM

2012. június 23., szombat 04:38, frissítve: szombat 11:31

Egyetlen állami és szakszervezeti üdülőt, szállót, telket sem tartott megőrzésre érdemesnek a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány korábbi vezetése. A kasszából azonban hiányzik a legtöbb esetben áron alul értékesített ingatlanok ellenértéke.
Az Erzsébet-táborokban idén hárommilliárd forintból több mint 75 ezer ember üdültetése válik lehetővé – mondta el a közelmúltban Balog Zoltán.

Egyetlenegy ingatlan sem képezi ma már az állami közvagyon részét abból a 365-ből, amely 1992-ben került a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) gondozásába. A szervezet kasszájában a tavaly októberi átvételkor mindössze kétmilliárd forint volt, ami a töredéke a sok esetben áron alul értékesített üdülők, szállók, telkek után befolyt pénznek – közölte a Magyar Nemzettel az MNÜA berkein belül működő Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. ügyvezető igazgatója. Guller Zoltán tájékoztatása szerint húsz éve azzal a céllal hozta létre az állam és hat szakszervezeti konföderáció az alapítványt, hogy az abba apportált üdülőingatlanokkal és egyéb szakszervezeti épületekkel biztosítsák idősek, gyermekek és családok kedvezményes pihenését, lévén ez közfeladat. Ehhez képest az akkori kuratórium jóváhagyásával különböző ügyletekkel többféle konstrukcióban minden létesítményt „értékesítettek”; szép számmal volt példa ellentételezés nélküli apportálásra és piaci ár alatti eladásra is.

További részletek a Magyar Nemzet szombati számában.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.