Eredménytelenül értek véget a tárgyalások + Videó

WL

2012. május 15., kedd 17:28, frissítve: kedd 18:03

Meghiúsultak az újabb görög kormányalakítási tárgyalások kedden Athénban. Néhány héten belül új választásokat rendeznek.

Az újabb fordulót előző este Karolosz Papuliasz államfő kezdeményezte. Az elnök nem politikai személyekből álló, szakértői kormány felállítására tett javaslatot. Az egyeztetésre az Arany Hajnal nevű neonáci szervezeten kívül minden párt vezetőjét meghívták.


A keddi tárgyalások azonban eredménytelenül értek véget. Az elnöki hivatal közlése szerint néhány héten belül új választásokat rendeznek, és addig az államfő átmeneti kormányt nevez ki. Papuliasz várhatóan szerdára összehívja az összes párt vezetőjét, hogy az ügyek vitelére szolgáló átmeneti kabinet létrehozásáról tárgyaljanak. Az új választások valószínű időpontja június 17.

Görögországban felütötte fejét az idegengyűlölet; egy holland férfit bántalmaztak tettleg a helyi görögök Monemvaszia üdülővároskában. Az ország euróövezetből való esetleges kiesésének hatásairól szóló elemzést itt olvashatja.
Görögországban május 6-án rendezték a parlamenti választásokat, de kormányképes többség nem jött létre.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.