Ezt is megértük: már nem a Windows a legnépszerűbb

MN

2017. április 5., szerda 08:20, frissítve: szerda 11:30

Az internetezők körében az Android lett a legnépszerűbb operációs rendszer, első ízben megelőzve az eddig vezető Windowst – írja a Computerworld. Mint a szakportál fogalmaz: a múlt hónapban előzte meg az Android a Windowst a világ legnépszerűbb operációs rendszere címért folyó versenyben a webes statisztikákat készítő StatCounter adatai szerint.

Az ír cég a használati arányokat méri, márpedig márciusban az Android részesedése az összes informatikai eszközön – személyi számítógépen, tableten és okostelefonon – futó operációs rendszerek között 37,93 százalék volt, vagyis hajszálnyival ugyan, de meghaladta a Windows 37,91 százalékos használati arányát. A Microsoft asztali operációs rendszere most először vesztette el toppozícióját az internetezők között.

 

 

 

A szerkesztő ajánlja

Pintér Bence

„A rendszerváltás ígérgető politikusjelöltjei tudatlanok vagy demagógok voltak”

Romsics Ignác Mária Terézia átértékeléséről, a konstruktív mítoszrombolásról és a történész feladatáról. Interjú.

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.