Fellegi ismét Washingtonba repül

LM

2012. március 28., szerda 23:07, frissítve: szerda 23:17

Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter a jövő héten informális megbeszéléseket tart a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselőivel Washingtonban – tudatta szerdán a miniszter sajtóirodája a Dow Jones hírügynökséggel.

Fellegi megbeszéléseinek célja, hogy előmozdítsa a Magyarországgal kötendő lehetséges készenlétihitel-megállapodásról szóló hivatalos tárgyalások megkezdésének előkészületeit.

Fellegi Tamás a német Marshall Alap meghívására részt vesz a Transatlantic Academy által szervezett, a magyarországi kilátásokról szól panelbeszélgetésen.

A miniszter előadást tart közgazdászoknak és elemzőknek egy, az American Enterprise Institute által szervezett eseményen, valamint banki vezetőkkel is találkozik – tudatta a sajtóiroda a Dow Jones hírügynökséggel.

Lényegesen olcsóbb finanszírozást érhet el Magyarország az IMF/EU-megállapodás birtokában, ezért az MTI által hétfőn megkérdezett elemzők pozitívnak tartják, hogy a nemzetgazdasági tárca a megállapodás utánra időzítené a devizakötvény-kibocsátást. Bővebben>>> Korábban londoni elemzők gyakorlatilag ennek ellenkezőjét állították: nem zárható ki egy magyar devizakötvény-kibocsátás sikere még az új EU/IMF-megállapodás előtt, és ez javíthatná is a magyar tárgyalási pozíciókat. Bővebben>>>

A tárca nélküli miniszter legutóbb március közepén folytatott informális megbeszéléseket az amerikai fővárosban az IMF illetékeseivel. Bővebben>>>

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.