Flottát bővít és 70 új útvonalon repül nyártól a WizzAir - Magyar Nemzet

Flottát bővít és 70 új útvonalon repül nyártól a WizzAir

MN

2018. március 13., kedd 10:08, frissítve: kedd 10:15

Történetének legnagyobb fejlesztését jelentette be kedden a WizzAir légitársaság: 21 új Airbus A320-as családba tartozó repülőgépet vesz át idén a magyar hátterű diszkont légitársaság, amely négy új célállomást és 70 új útvonalat vesz fel járathálózatába.

A légitársaság közleménye szerint júliusig Athén, Tallinn, Harkov és Bécs is elérhetővé válik a Wizz Air hálózatában, az osztrák főváros repülőtere nyártól bázisként üzemel. A bővülés több mint kétmilliárd dolláros befektetést jelent 11 bázison Magyarországon, az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Lengyelországban, Ukrajnában, Romániában és Grúziában.

2018 márciusa és júliusa között több mint 15 nemzet mintegy 700 szakembere csatlakozik a légitársasághoz. Budapestre is újabb Airbus A320-as érkezik, amellyel a ferihegyi flotta repülőinek száma 11-re nő.  A WizzAir egyúttal megkezdi legújabb járatának üzemeltetését a norvégiai Stavangerbe.

A Wizz Air tavaly novemberben jelentette be, hogy 146 Airbus A321neo repülőgépet rendelt, és ezzel rendelésállománya 281-re nőtt.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.