Flottát bővít és 70 új útvonalon repül nyártól a WizzAir

MN

2018. március 13., kedd 10:08, frissítve: kedd 10:15

Történetének legnagyobb fejlesztését jelentette be kedden a WizzAir légitársaság: 21 új Airbus A320-as családba tartozó repülőgépet vesz át idén a magyar hátterű diszkont légitársaság, amely négy új célállomást és 70 új útvonalat vesz fel járathálózatába.

A légitársaság közleménye szerint júliusig Athén, Tallinn, Harkov és Bécs is elérhetővé válik a Wizz Air hálózatában, az osztrák főváros repülőtere nyártól bázisként üzemel. A bővülés több mint kétmilliárd dolláros befektetést jelent 11 bázison Magyarországon, az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Lengyelországban, Ukrajnában, Romániában és Grúziában.

2018 márciusa és júliusa között több mint 15 nemzet mintegy 700 szakembere csatlakozik a légitársasághoz. Budapestre is újabb Airbus A320-as érkezik, amellyel a ferihegyi flotta repülőinek száma 11-re nő.  A WizzAir egyúttal megkezdi legújabb járatának üzemeltetését a norvégiai Stavangerbe.

A Wizz Air tavaly novemberben jelentette be, hogy 146 Airbus A321neo repülőgépet rendelt, és ezzel rendelésállománya 281-re nőtt.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Mint egy régi Trabant: méltatlan állapotok a dél-pesti centrumkórházban

Elavult műszerek, lepusztult épületek, menekülő szakszemélyzet. Siralmas a helyzet.

Kósa András

„Illiberális rezsimekben nincs konszolidáció, még durvább dolgok jöhetnek”

Orbán Viktor egyirányú utcában halad, március 15-ei fenyegetőzése is csak egy újabb állomás volt. Interjú Krekó Péter politikai elemzővel.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.