Folyamatosak a próbavásárlások a Szigeten

tt

2012. augusztus 11., szombat 18:17

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal eddigi ellenőrzési tapasztalata szerint kevesebb a szabálytalanság a Szigeten, mint a megelőző években.

Leopold Róbert, a NAV sajtó- és kommunikációs főosztályának munkatársa az MTI-nek szombaton elmondta: kollégáik mindennap járják a Szigetet, ellenőrzik a vendéglátó-ipari egységeket, próbavásárlásokat végeznek.

Kevesebb szabálytalanság

Előfordulnak ugyan szabálytalanságok, de összességében nagyon sokat javult a helyzet az előző évekhez képest. Kiemelte: a leggyakoribb szabálytalanság a nyugtaadás elmaradása, vagy hogy bizonyos termékekről nem áll rendelkezésre a helyszínen az eredetet igazoló számla vagy bizonylat. Hozzátette: volt olyan nap, amikor csak két szabálytalanságot találtak az ellenőrök.

A revizorok tavaly a Sziget Fesztiválon összesen száztíz ellenőrzést végeztek, de csak kisebb szabálytalanságokat találtak. A NAV akkori közlése szerint az ellenőrök öt esetben tapasztalták, hogy a vállalkozó nem adott nyugtát, egy alkalommal fordult elő, hogy az árus a helyszínen nem tudott számlatömböt felmutatni, többeknél viszont hiányzott a pénztárgép „gépnaplója”, hat alkalmazott esetében pedig késedelmes bejelentést tártak fel a revizorok.

„Kérdezz-felelek” a Szigeten

Folyamatosan ellenőrzik a fogyasztóvédelmi felügyelők a Sziget Fesztiválra kitelepült vendéglátóhelyeket, miután az előző napokban tájékoztatókat tartottak a kereskedőknek – írta meg az mno.hu.

Leopold Róbert szólt arról, is, hogy a NAV az idén először külön sátorral is megjelent a Szigeten, de az elődszervezetek – a Vám- és Pénzügyőrség, valamint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal – tevékenységét is figyelembe véve immár ötödik alkalommal vannak ott a fesztiválon.

Kiemelte: a sátorban szakértőik adó- és vámkérdésekben segítenek az érdeklődőknek, de elsősorban játékokkal várják a szigetlakókat. Kifejtette: a fesztiválon eddig kaptak kérdéseket az általános forgalmi adót, a regisztrációs adót érintően, de kíváncsiak voltak a külföldi autók behozatalának szabályaira is.

100 blokkért ajándék

Hozzátette: egy olyan akciót is hirdettek, hogy a sátorhoz 100 nyugtát hozó fesztiválozók ajándékot kapnak, emellett például egy söralátéten is el lehet készíteni az úgynevezett szigetbevallást.

A sátorban a NAV tevékenységéről is információkhoz juthatnak a betérők. Leopold Róbert példaként említette, hogy a NAV pénzügyi nyomozói 23-féle bűncselekményben kezdeményezhetnek eljárást, illetve hogy ügyfélszolgálatuk évente 2,5 millió ügyfelet tud kiszolgálni, és a pénzügyi nyomozók tavaly 22 ezer bűncselekményt derítettek fel.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.