Gödön épülhet meg a Dunakeszire tervezett ugrótorony

MN

2018. február 14., szerda 14:52, frissítve: szerda 14:54

Egy február 12-i kormányhatározat-módosításból derült ki, hogy a Dunakeszire tervezett szabadtéri műugrótorony- és medencefejlesztést végül Gödön valósítják meg – szúrta ki a Hvg.hu.

A 2016 decemberében elkülönített 635 millió forintos keretösszeg nem változik.

A portál felidézi, hogy a helyszínt egyszer már Dunakeszin belül is megváltoztatták, Erdész Zoltán alpolgármester pedig úgy nyilatkozott, hogy „rendkívül nagy a lakosság ellenállása, a szép Duna-parti környezetben testidegennek, észszerűtlen beruházásnak tartanák a műugrócentrum felépítését”.

Dunakeszi város fideszes képviselője egyébként a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Tuzson Bence, aki egyben a Magyar Műugró Szakszövetség elnöke. Göd szintén Tuzson választókerületéhez tartozik.

A gödi polgármester, Markó József a Hvg.hu kérdésére válaszolva annyit közölt, hogy a fejlesztés a gödi termálstrand egy kihasználatlan részén valósul majd meg, és a város „a területhasználatért cserébe a létesítményben szolgáltatásokat kap. Beruházási és üzemeltetési költség Göd várost nem terheli.” A döntés hátteréről nem nyilatkozott.

 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.

Stier Gábor

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.