Gyengült a forint

NT

2011. december 2., péntek 18:52

Az euró gyengülésével összhangban kissé gyengült a forint is péntek este a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon a nap közben tapasztalt erősödés után: az euró 303, a svájci frank 246 forint körül alakult.

Pénteken tág határok között ingadozott, de összességében erősödött a forint a jó nemzetközi hírek hatására, egyebek mellett arra, hogy a Bloomberg hírügynökség jelentése szerint az Európai Központi Bank 270 milliárd dollárig terjedő összeget ad a Nemzetközi Valutaalapon keresztül az euróövezeti válságkezelésre. A piac alaphangulatát azonban a kivárás jellemzi a jövő heti európai uniós csúcs előtt.

Este negyed hét körül az eurót 303,79 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi kereskedelemben, délután 302,49, péntekre virradóra 305 forint körül volt az euró árfolyama.

A svájci frank 246,29 forint volt este, délután 245,19 forint, szemben az előző délutáni 247,09 forinttal.

Egy dollár 227,03 forintot ért estefelé, és 224,44 forinton állt péntek délután, míg péntekre virradóra 226 feletti szinten jegyezték.

Egy japán jent 2,9135 forinton jegyeztek pénteken este, és 2,8802 forinton péntek délután a csütörtök délutáni 2,8922 forint után.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.