Gyengült a forint

NT

2012. február 27., hétfő 10:20

Az eurót délelőtt 10 órakor 292,28 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben, a kora reggeli 290,48 forint és a péntek délután jegyzett 289,26 forint után.

A svájci frank árfolyama 242,60 forintra emelkedett a kora reggeli 241,34 forintról, pénteken délután pedig 240,13 forint volt az árfolyama.

A dollárt 217,56 forinton jegyzik a péntek délutáni 215,17 forint után, egy jen pedig 2,6884 forintot ér a pénteki 2,6656 forint után.

A kereskedők szerint egy kisebb korrekció következett be a múlt heti erősödés után, ez érintette az eurót és a kelet-európai valutákat egyaránt. Rövid távon további eladásokra számítanak a piacon, egyes vélemények szerint az euró árfolyama hétfőn elérheti a 294 forintot is, a forgalom azonban várhatóan mérsékelt marad.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.