Ha 40 ezer forint alatt lenne, megfontolnák

NT

2012. március 8., csütörtök 17:24

Az internetet használó autósok évi 40 ezer forintos díj alatt fontolnák meg azt, hogy kössenek-e kocsijukra casco biztosítást; jelenleg az interneten (online) kötött ilyen biztosítások átlagos díja 64 ezer forint – közölte felmérése eredményét a kotelezo.hu gépjármű-biztosítási portál az MTI-vel.

A Generali csoportba tartozó portál a tavalyi felmérését ismételte meg nemrégiben, az internethasználó autósok körében. Arra a kérdésre, hogy miért nem kötött a kocsijára casco biztosítást, tavaly a megkérdezettek 51 százaléka mondta azt, hogy túl magas a díj, az idén már 54 százalékuk válaszolta ugyanezt. A második leggyakoribb válasz – hogy öreg az autója, ezért nem érdemes rá cascót kötni – változatlanul 37 százalék.

Ez utóbbi érv mellett szól az, hogy a magyar járműpark életkora 12 év, és teljes körű cascót 5-8 éves korig érdemes kötni a kocsikra. Egyre több biztosító ajánl az öreg autókra olcsó, rész-, vagy más néven mini cascót – teszik hozzá a közleményben.

A kotelezo.hu szerint az internetes kötésű casco biztosítások 64 ezer forintos átlagdíjánál 20-30 százalékkal drágábbak a más csatornákon kötött ilyen biztosítások.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint a casco biztosítások száma évek óta 800 ezer körüli, viszont a díjbevétel folyamatosan csökken. Ez utóbbi oka az említett rész-casco terjedése.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.