Hatalmas ipari park épül Miskolcon

MTI

2016. január 9., szombat 10:17

Ezer hektár területen új ipari park lesz Miskolcon. A borsodi megyeszékhely önkormányzata legutóbbi ülésén döntött a létesítmény helyéről, amely a település külső részén, Martinkertváros, Hejőcsaba és Szirma térségében épül ki – írta az Észak-Magyarország szombaton.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap írása emlékeztet arra, hogy az új ezerhektáros ipari területről Orbán Viktor miniszterelnök szólt először a Modern városok program keretében miskolci látogatásán az elmúlt év tavaszán, de utána a városvezetés hónapokig nem nyilatkozott arról, hogy hol lehetne ekkora területet ilyen célra kialakítani.

Tíz év, mire benépesítik

Miután a város közgyűlése ezen a héten módosította a további fejlesztésekhez a város építési szabályzatát, ezzel változtatási tilalmat vezettek be a kijelölt területen, amelynek a nagyságát a lap úgy érzékelteti, hogy itt például négy Mercedes-gyár, vagy húsz Bosch-üzem férhet el.

Az újság cikke kitér arra, hogy jelenleg mezőgazdasági művelés alatt állnak a földek, és legalább tíz év kell ahhoz, hogy gazdasági vállalkozásokkal benépesüljön a terület.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.