Hatvanezer eurós támogatásra pályázhatnak nonprofit szervezetek

MN

2017. november 10., péntek 19:07, frissítve: péntek 19:20

Hatvanezer eurós keretösszegű támogatásra pályázhatnak olyan nonprofit szervezetek, amelyek a hátrányos helyzetű csoportok gazdasági kiszolgáltatottságának csökkentését társadalmi vállalkozás megvalósításával és működtetésével kívánják elérni: a vállalkozások egy társadalmi probléma megoldásán dolgoznak, a keletkező nyereséget pedig visszaforgatják a cél megvalósításához – írja az MTI.

A közleményben azt írták: a Lépj velünk! elnevezésű társadalmi innovációs programra, amelyet harmadik alkalommal hirdet meg az UniCredit Bank és az UniCredit Alapítvány, 2017. december 17-ig pályázhatnak a nonprofit szervezetek.

A pályázat olyan innovatív megoldásokat díjaz, amelyek abban segítik a hátrányos helyzetű közösségeket, hogy saját erőfeszítéseik révén fenntartható módon javítsanak életkörülményeiken.

A pályázaton két kategóriában hirdetnek eredményt, induló és már működő társadalmi vállalkozások egyaránt jelentkezhetnek.

A legjobbnak ítélt tíz szervezetet egyalkalmas tanácsadással segítik üzleti tervük finomításában, valamint a zsűri előtti sikeres prezentációra való felkészülésben. Közülük a szakmai zsűri három nyertest választ ki 2018 márciusában.

Az összesen 60 ezer euró támogatási összegből a három legjobb pályázó 55 ezer eurót közvetlenül nyerhet el, 5000 eurót pedig az UniCredit Bank munkatársai szavaznak meg az általuk legsikeresebbnek ítélt projektnek.

A nyertesek komplex támogatást kapnak, a pénzen túl a program részeként a korábbi hat helyett immár tizenkét hónapos, személyre szabott mentorálási folyamatban vesznek részt.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.